Veniturile Intel au crescut cu 8% in Q2

Miercuri, 18 Iulie 2007, ora 16:03
1004 citiri

Veniturile Intel Corporation au ajuns in al doilea trimestru (Q2) din 2007 la 8,7 miliarde de dolari, cu 8 la suta mai mari fata de anul precedent, in timp ce venitul net a atins 1,3 miliarde de dolari, se arata intr-un comunicat al companiei.

Compania a inregistrat venituri operationale de 1,35 miliarde dolari in al doilea trimestru din 2007, in crestere cu 26 la suta comparativ cu anul trecut.

Estimarile pentru al treilea trimestru al anului arata ca veniturile se vor situa intre 9 si 9,6 miliarde de dolari, iar marja bruta va varia cu unul sau doua procente in jurul valorii de 52 la suta. Cheltuielile se vor situa intre 2,7 si 2,8 miliarde de dolari, in timp ce costurile de restructurare si de deteriorare a activelor se vor ridica la aproximativ 150 de milioane de dolari. Castigurile nete din investitii de capital se vor ridica la 150 milioane dolari.

Marja bruta pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an a fost de aproape 47 la suta, mai scazuta fata de media estimata anterior.

"Marja pentru microprocesoare a fost afectata, dupa cum a fost prevazut, de vanzarea unui numar mai mare de unitati la un pret mediu de vanzare mai scazut. Cererea pentru produse de tip NOR Flash a fost mai scazuta decat se anticipa, rezultand o scadere cu un procent a marjei brute", potrivit reprezentantilor companiei.

Numarul de microprocesoare vandut a fost mai mare comparativ cu primul trimestru al anului in timp ce pretul mediu de vanzare a scazut. Vanzarile de chip-seturi au stabilit un record. Numarul de memorii flash vandute a fost mai mare comparativ cu primul trimestrul al anului, in timp ce numarul de placi de baza a fost mai mic.

"In acelasi timp, rata impozitului se va situa la aproximativ 29 la suta, mai putin decat se estima enterior (31%), in conditiile in care deprecierea monedei se va ridica la valoarea de 1,1 miliarde dolari", se precizeaza in comunicat. Estimarile nu includ impactul unor posibile fuzionari, achizitii si vanzari de active dupa jumatatea lui iulie.

Estimarile pentru anul acesta arata ca marja bruta se va situa, conform estimarilor initiale, la circa 51 la suta. Cheltuielile se vor ridica la 5,7 miliarde de dolari, cu 100 de milioane mai mult decat era estimat anterior, in timp ce cheltuielile cu fuzionari si achizitii se vor mentine la nivelul estimat de 5,1 miliarde de dolari.

Cheltuielile de capital se vor ridica la circa 4,9 miliarde dolari, valoare mai mica decat cea estimata initial, de aproximativ 5,5 miliarde de dolari. Estimarea ratei impozitului pentru al patrulea trimestru este de 29 la suta, mai putin decat cea preconizata initial, de 31 de procente. Deprecierea monedei se va ridica la 4,6 miliarde de dolari, cu o marja de eroare de 100 de milioane de dolari, reprezentand o valoare mai mica decat cea estimata anterior, de 4,8 miliarde de dolari.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...