Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vanzarile solutiilor de securitate IT vor creste cu 20-30% in 2007

Vanzarile solutiilor de securitate IT vor creste cu 20-30% in 2007

Cresterea cheltuielilor pentru produse de securitate electronica va continua si in 2007 cu o rata de 20 - 30%, a estimat, joi, pentru NewsIn, Thomas Vavra, director de cercetare la compania IDC CEMA.

"In Romania, din nefericire, securitatea datelor nu este o prioritate pentru companii. Din toate softurile vandute, doar 5 -6% au fost dedicate securitatii IT in 2006", a adaugat Vavra.

Companiile de software au vandut pachete de securitate IT in valoare de 8,76 milioane dolari in 2006, a declarat Vavra la forum-ul IDC Security Roadshow. Vanzarile de pachete de securitate IT reprezinta o crestere de 29,3% fata de anul 2005.

Cifra absoluta de aproximativ noua milioane de dolari cheltuita de companii si persoane fizice, pe servicii de securitate a datelor este inca mica, in comparatie cu alte state din Uniunea Europeana, a spus Vavra. Cu toate acestea, cresterea de 29,3% in 2006 este mult peste media tarilor din Europa Centrala si de Est.

"Mai merita mentionat faptul ca 63%, un procent relativ mare, dintre produsele de securitate a datelor vandute in Romania anul trecut sunt clasicele programe antivirus, adica doar mijloace de securizare a continutului si nu solutii de securitate complexe, de business", considera directorul de cercetare. El a adaugat ca Romania se afla intr-un stadiu incipient in materie de securitate IT, insa integrarea europeana va deschide oportunitati de dezvoltare fara precedent in domeniu.

In acest an, considera Vavra, se va observa ca produsele antivirus vor disparea treptat, "inghitite" de solutii complexe de securitate. Marcile producatoare, insa, vor exista in continuare. Totodata, se vor identifica noi vulnerabilitati si problemele de securitate IT vor fi coroborate cu securitate fizica in marile companii.

Cele mai mari provocari de securitate IT in viitorul apropiat vor consta in atacuri mai numeroase si mai sofisticate, iar companiile vor trebui sa faca aceste probleme intelese angajatilor lor si sa mareasca bugetele de securiatte IT, dat fiind volumul mare al traficului.

Cifra de noua milioane de dolari cheltuiti pentru solutii de securitate va creste mult in urmatorii ani precum in toate pietele emergente, a declarat pentru NewsIn, Peter Gibbs, director global de dezvoltare la Cisco. "Piata se va consolida in termen relativ scurt, se vor forma aliante ale producatorilor de solutii de securitate, iar pachetele de softuri de securitate vor fi integrate in arhitecturi de securizare a datelor", a declarat Gibbs.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 925 ori