Vanzarile de smartphone-uri vor depasi piata de PC-uri in doi ani

Vineri, 12 Martie 2010, ora 23:52
2199 citiri
Vanzarile de smartphone-uri vor depasi piata de PC-uri in doi ani

Tot mai multi oameni folosesc telefoanele mobile in loc de computere pentru a intra pe Internet, iar vanzarile de smartphone-uri le-ar putea depasi pe cele de PC-uri pana in 2012.

Statisticile arata ca, in urmatorii doi ani, numarul de smartphone-uri vandute se va tripla si va ajunge la 491,9 milioane de unitati, de la 139,3 milioane vandute in 2008.

In acelasi timp, piata de computere personale va creste la 443,1 milioane de unitati de la 290,8 milioane in 2008, informeaza Bloomberg.

Cresterea pietei de smartphone-uri a obligat industria de computere sa raspunda cu produse noi pentru a mentine controlul asupra clientilor.

Intel, cel mai mare producator de chip-uri, a incercat fara succes sa isi foloseasca procesoarele la telefoane. Pana acum, doar LG Electronics a anuntat ca va folosi un chip Intel la telefoanele sale.

Si Microsoft, cel mai mare producator de software, a lansat de curand o versiune a sistemului de operare Windows pentru mobile, incercand sa concureze cu gigantii Apple si Google.

Succesul tot mai mare al smartphone-urilor ar putea ajuta si companiile media care incearca sa impuna o taxa pentru continutul online, cred analistii, pentru ca acestea schimba de fapt modul in care oamenii intra pe Internet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#vanzari, #smartphone, #pc , #stiri Intel