Siveco ar putea fi cumparata de Magyar Telekom

Joi, 04 Martie 2010, ora 23:20
1848 citiri
Siveco ar putea fi cumparata de Magyar Telekom

Grupul maghiar de telecomunicatii Magyar Telekom este in negocieri pentru a prelua compania romaneasca de IT Siveco, potrivit unor surse.

Compania romaneasca a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 49 de milioane de euro, in scadere fata de nivelul din 2008, de 66,5 milioane de euro, iar, in 2010, se estimeaza o crestere de 25 de procente, relateaza Portofolio.hu.

Oficialii companiei nu au confirmat, insa, negocierile. "Nu avem astfel de informatii", a spus Anca Crahmaliuc, director de marketing si comunicare al Siveco.

In prezent, Siveco este detinuta de Siveco Netherlanden (42,2%), Intel Capital Corporation (10%), Enterprise Investors (22,5%) si managementul Siveco Romania (25,3%).

De altfel, Enterprise Investors este unul dintre cele mai cunoscute fonduri de investitii din regiune, iar tipul de invetitie realizata in Siveco, in 2005, este, de obicei, facuta pentru o perioada de cinci ani, dupa care urmeaza vanzarea pentru profit.

De asemenea, pentru Magyar Telekom, Siveco ar fi perfecta, avand in vedere strategia companiei maghiare de a se dezvolta pe piata de IT din zona. Iar, potrivit IDC, Siveco are o cota de piata de 21,2 % din piata locala, fiind lider pe piata de solutii de business.

Deocamdata, insa, nici una dintre partile implicate nu doreste sa comenteze asupra subiectului. "Este unul din scopurile Magyar Telekom sa profite de oportunitati, prin achizitii valoroase.

Din acest punct de vedere, examinam orice posibilitate de extindere in regiune. Daca va exista o decizie finala pentru o achizitie specifica, o vom comunica intr-un mod corespunzator", au declarat oficialii companiei pentru publicatia maghiara.

Tamas Tuske, reprezentantul Enterprise Investors in Ungaria, a declarat ca "in general, orice companie este de vanzare daca se face oferta corecta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#siveco, #magyar telekom, #grup, #telecomunicatii , #stiri Intel