Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Intel a crescut anul trecut cu 167%

Profitul Intel a crescut anul trecut cu 167%

Intel a raportat o crestere de 167%, la 11,7 miliarde dolari, a profitului net in 2010, cel mai profitabil an din istoria producatorului de chipuri, si venituri de 43,6 miliarde dolari, cu 24% peste cele din 2009, iar grupul anticipeaza pentru acest an rezultatele superioare, precizeaza Mediafax.

"Anul trecut a fost cel mai bun din istoria Intel. Credem ca 2011 va fi si mai bun", a afirmat presedintele producatorului de microprocesoare, Paul Otellini, in raportul referitor la rezultatele financiare din 2010.

Estimarile Intel, cel mai mare producator de microprocesoare din lume, reprezinta un semn ca avansul cererii pentru chipuri destinate serverelor compenseaza intrarea tarzie a companiei pe piata tablet-PC-urilor, potrivit Bloomberg. Pentru acest an, compania anticipeaza o crestere a vanzarilor de 10%.

Intel are in vedere, de asemenea, cresterea cheltuielilor pentru productie cu 79%, ceea ce reflecta increderea companiei in perspectivele de crestere, mentioneaza Otellini.

Vanzarile de chipuri utilizate in centrele de cloud-computing au ajutat la cresterea incasarilor si profitului din ultimul trimestru al anului trecut, chiar daca pentru notebook-uri cererea a ramas slaba.

Pentru primul trimestru al acestui an, Intel anticipeaza venituri de 11,1-11,9 miliarde de dolari. Mai multi analisti intervievati de Bloomberg estimeaza venituri de 10,7 miliarde de dolari.

Compania se bazeaza pe cererea venita din sectorul corporate pentru a compensa vanzarile slabe de produse destinate populatiei. Intel nu a fost indeajuns de rapid pentru a oferi microprocesoare pentru computerele de tip tableta, noteaza Bloomberg.

"In mod clar, pe partea destinata consumatorilor, tabletele au deja un impact semnificativ", a afirmat David Dillon, analist la Highmark Capital Management.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1176 ori
Citeste mai multe despreprofit intel