Noua tehnologie nVIDIA Optimus, lansata si in Romania

Duminica, 14 Februarie 2010, ora 23:07
1839 citiri
Noua tehnologie nVIDIA Optimus, lansata si in Romania

Compania nVIDIA a lansat si in Romania noua tehnologie nVIDIA Optimus care alege automat placa video potrivita, intre placa video dedicata nVIDIA si procesorul grafic integrat Intel, in functie de complexitatea datelor ce urmeaza a fi procesate, oferind notebook-urilor performante bune si o autonomie crescuta.

Aceasta lansare reprezinta un progres major in evolutia notebook-urilor, deoarece comutarea manuala de pe o placa video pe alta se face acum automat datorita tehnologiei nVIDIA Optimus, informeaza Laptop News.

Noua tehnologie nVIDIA Optimus este usor de utilizat, creste performantele laptop-ului si autonomia bateriei.

Placa video dedicata intra in functiune in momentul in care este rulat un joc, este redat un material video sau sunt rulate aplicatii complexe. Mai mult chiar, in momentul in care utilizatorul ruleaza aplicatii de tip office, email, internet etc, placa video dedicata este dezactivata complet, iar placa video integrata ii ia locul.

Igor Stanek, Product PR Manager pe Europa Centrala si de Est la nVidia, a explicat ca este ca atunci cand scoti si bagi o placa grafica in sistem. Cand este dezactivata, aceasta nu mai consuma curent.

Aceasta tehnologie este compatibila cu procesoarele CPU Intel Arrandale (core i3, i5, i7), Intel Penryn (Core 2 duo), Intel Pine Trail (Atom N4XX) si cu procesoarele GPU nVidia GeForce M next-gen, GeForce 300M, GeForce 200M, Next-gen Ion. Ruleaza doar pe Windows 7.

#notebook, #nvidia, #placa, #video , #stiri Intel