Intel vrea sa se bata din Romania cu Apple si Google

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 12:04
1570 citiri
Intel vrea sa se bata din Romania cu Apple si Google

Intel a ales Romania ca baza de unde sa intre pe piata softurilor pentru telefoane inteligente, zona dominata in prezent de Apple, prin iOS, sau Google, prin Android. Reprezentantii companiei spun ca au venit in Romania sa ramana si nu sunt speriati de criza.

Laboratorul de cercetare si dezvoltare deschis de Intel in Romania este primul laborator de acest gen din Europa, iar valoarea investitiei va fi de ordinul zecilor de milioane de euro, potrivit Capital.

Strategia Intel este de a crea aici o solutie software buna pentru un numar mare de produse, adica smartphone-uri, netbookuri, sisteme de infotainment pentru autovehicule si chiar pentru desktopuri entry level.

Kostas Katsohirakis, vicepresedinte al Intel Software and Services Group, a tinut sa precizeze ca Intel investeste in Romania pe termen lung si nu doar pentru cativa ani pentru ca ar fi atras de o lege care ii ofera avantaje acum.

"O lege care acum este favorabila peste doi ani poate sa dispara. Acelasi lucru se poate intampla si cu alte legi normale, modificari fiscale exista peste tot in lume. Numai ca noi gandim pe termen lung, nu pe cativa ani, iar perspectivele Romaniei sunt pozitive din acest punct de vedere", a explicat Kostas Katsohirakis.

El a adaugat ca in Romania sunt multe corporatii care au reusit sa faca afaceri de succes si niciuna nu a plecat din cauza crizei, care a lovit tara noastra mai puternic decat alte tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#intel, #google, #apple, #telefoane, #inteligente , #stiri Intel