Intel: Viitorul ii apartine televiziunii

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 17:04
2169 citiri
Intel: Viitorul ii apartine televiziunii

Pana in 2015, peste 12 miliarde de dispozitive vor fi capabile sa se conecteze la 500 de miliarde de ore de continut TV si video, potrivit reprezentantilor Intel.

"Televizorul va ramane in centrul vietilor noastre si vom putea sa vizionam programele cand vrem, unde vrem", a spus Justin Rattner, director de tehnolgii la Intel, citat de BBC News.

"Fiecare om de pe planeta va avea propriul dispozitiv capabil de receptia canalelor TV. Ne vom simti conectati la ecrane intr-un mod nemaivazut pana acum", a adaugat Rattner.

In prezent, televiziunea se receptioneaza printr-o gama larga de aparate, de la vechile televizoare cu tub, la smartphone-uri, calculatoare sau alte dispozitive mobile.

Potrivit vicepresedintelui Cisco pentru produse video, Malachy Moynihan, in viitorul apropiat va exista o explozie de continut pentru asemenea aparate.

"Pana in 2013, 90% din traficul pe retelele de Internet va fi video. 60% din continutul video va fi vizionat de consumatori pe retelele de Internet", a spus Moynihan.

Rattner a adaugat ca tehnologia 3D este din ce in ce mai prezenta pe piata, iar, pana in 2012, piata de 3D va ajunge la valoarea de 25 de miliarde de dolari.

#intel, #internet, #tehnologie, #televiziune , #stiri Intel