Intel si Rockchip vor dezvolta o noua platforma quad-core pentru tabletele entry-level cu Android

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 15:35
1264 citiri
Intel si Rockchip vor dezvolta o noua platforma quad-core pentru tabletele entry-level cu Android

Intel Corporation a anuntat, miercuri, parafarea unui acord strategic cu Rockchip, companie de semiconductoare si furnizor de solutii mobile, in vederea dezvoltarii unei platforme Intel quad-core 3G pentru dispozitivele mobile entry-level cu Android.

Potrivit acordului, noua platforma se va numi Intel SoFIA si va fi disponibila in prima jumatate a anului 2015, adresandu-se in principal tabletelor cu preturi reduse.

Familia de produse SoFIA a fost adaugata, anul trecut, planurilor Intel din segmentul mobil si include prima platforma integrata de comunicare a Intel.

"In conditiile in care piata de tablete continua sa se extinda, punand la dispozitia utilizatorilor o gama larga de produse cu ecrane de diferite marimi, forme si preturi variate, acordul strategic cu Rockchip permite Intel sa atraga noi clienti datorita unui portofoliu larg de produse", se arata intr-un comunicat de presa al companiei americane.

Gama Intel SoFIA contine trei produse: versiunea 3G dual-core, care este asteptata pe piata in al patrulea trimestru al anului, versiunea 3G quad-core, disponibila in primul semestru al anului 2015, respectiv versiunea LTE, pregatita pentru lansare in prima jumatate a anului viitor.

Preturile pentru platforma quad-core SoFIA 3G vor fi facute publice in curand, iar in baza acordului, Intel si Rockchip vor vinde noul produs catre producatori OEM /Original Equipment Manufacturer n.r./ si ODM /Original Design Manufacturer n.r./, in principal catre clientii celor doua companii.

Rockchip este o companie de semiconductoare si furnizor de solutii mobile de tip SoC /Security Operations Center, n.r./, infiintata in anul 2001. Compania se concentreaza pe platforme mobile, cu produse dedicate terminalelor mobile cu conexiune la Internet (tablete/OTT-BOX/Dongle/e-Book) si alte portabile (MP3/PMP). Rockchip are sediul in Fuzhou, unde au loc principalele activitati de design si dezvoltare, si trei filiale in Beijing, Shanghai si Shenzhen.

Intel este lider mondial in inovatia din industria computerelor. Compania proiecteaza si dezvolta tehnologii esentiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume.

#platforma tablete Android, #sistem android, #platforma Intel, #platforma android , #stiri Intel