Intel Romania si-a extins echipa dupa preluarea Kno, dezvoltator de software educational, cu birou in Cluj

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 11:23
1890 citiri
Intel Romania si-a extins echipa dupa preluarea Kno, dezvoltator de software educational, cu birou in Cluj

Intel a extins echipa din Romania cu 35 de angajati, dupa ce a preluat la nivel mondial compania Kno, dezvoltator de software educational, care avea deschis un birou la Clu-Napoca.

Kno produce solutii pentru eReadere si eTextbooks, unelte de colaborare si evaluare a activitatii din clasa, managementul licentierii si distributiei de carti, precum si solutii complete pentru scoli, incluzand date analitice despre activitatea si evolutia fiecarui elev.

Echipa din Cluj lucreaza pentru Divizia Intel Education

Dupa preluarea Kno, echipa de la Cluj lucreaza pentru Divizia Intel Education, din cadrul Grupului de Vanzari si Marketing Intel.

In urma achizitiei, continutul digital al bibliotecii Intel Education Solutions se ridica la peste 225.000 de titluri de carti pentru clasele 1-12 si invatamantul superior, prin parteneriate cu 75 de edituri de carti educationale.

Platforma de continut Kno este similara cu abordarea comprehensiva a Intel Education Solutions, care asigura succesul elevilor si ale cadrelor didactice prin acces la patru elemente esentiale: produse, software, continut si dezvoltare profesionala a profesorilor.

Centru Kno din Cluj-Napoca, unicul din Europa

Solutiile Kno pot fi rulate pe diferite dispozitive si sisteme de operare, fie ca este vorba de iOS, Windows sau Android.

Compania are centre de dezvoltare de software educational in Statele Unite ale Americii si India, iar in Europa, unicul birou Kno este cel din Cluj-Napoca.

Intel si Kno au colaborat si inainte de achizitie, inovatiile Kno facand parte din suita software Intel Education Solutions; de asemenea, Kno s-a aflat in portofoliul de companii al fondului de investitii Intel Capital.

La nivel mondial Intel este implicat in imbunatatirea modului de predare-invatare in clasele 1-12. Compania lucreaza cu profesori si Guverne din peste 100 de tari, inclusiv in Romania, pentru a transforma educatia.

In ultimii 10 ani, Intel a investit peste 1 miliard de dolari in programe educationale; peste 150 de milioane de elevi au beneficiat de solutiile educationale ale companiei, iar 11 milioane de profesori au fost instruiti sa foloseasca tehnologia la predarea in clasa.

Dupa aceasta preluare, Intel in Romania are biroul de Vanzari si Marketing si Software Development Center in Bucuresti, Centrul de Dezvoltare de Software Educational - Cluj-Napoca si subsidiara companiei Wind River - Galati.

Centrul de Dezvoltare Software Intel Romania, deschis in 2010, se ocupa in principal cu cercetarea si dezvoltarea software Open Source pentru dispozitive mobile.

La Galati, subsidiara Wind River dezvolta software indeosebi pentru dispozitive embedded (integrate), regasite in industrii precum cea auto, aerospatiala, securitate sau sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Intel Romania, #intel kno, #intel cluj , #stiri Intel