Intel: profit trimestrial de patru ori mai mare

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 09:18
1554 citiri
Intel: profit trimestrial de patru ori mai mare

Producatorul de cipuri Intel a anuntat pentru primul trimestru al acestui an un profit net de 2,44 miliarde dolari, de aproape patru ori mai mare decat cel din aceeasi perioada din 2009, pe fondul cresterii veniturilor cu 44%, potrivit Wall Street Journal, precizeaza NewsIn.

In primele trei luni din 2009, compania obtinuse un profit net de doar 629 milioane dolari. Veniturile companiei au crescut de la 7,15 miliarde dolari in trimestrul I al anului trecut pana la 10,3 miliarde dolari, nivel peste estimarile analistilor.

Gigantul cipurilor din Silicon Valley a subliniat ca aceste rezultate trimestriale sunt cele mai bune de la fondarea companiei, in 1968, in conditiile in care au fost sustinute de noile microprocesoare lansate pe piata la momentul oportun, chiar cand firmele si populatia au reinceput sa cumpere computere.

"Cererea pentru astfel de produse a fost incredibila", a declarat directorul general al Intel, Paul Otellini, in cadrul unei conferinte, subliniind ca Intel vede semnale de imbunatatire a cheltuielilor pentru tehnologie din partea firmelor.

Pentru trimestrul al doilea, Intel se asteapta la un nivel al veniturilor de 10,2 miliarde dolari, cu o marja de plus sau minus 400 milioane dolari.

Rezultatele Intel au surprins placut piata la debutul sezonului de raportari financiare trimestriale.

"Este un semnal puternic pentru tot sectorul tehnologiilor odata cu inceputul sezonului de raportari. Ne asteptam la cifre bune si pentru producatorii de PC-uri", a comentat analistul Bill Kreher, citat de publicatia financiara.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#dolari, #intel, #miliarde, #profit, #venituri , #stiri Intel