Intel, dat in judecata de Statul american

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 17:32
1597 citiri
Intel, dat in judecata de Statul american

Comisia federala pentru comert din SUA, responsabila cu respectarea regulilor privind competitia, a anuntat miercuri ca a dat in judecata liderul mondial al pietei de microprocesoare, Intel, pentru ca a dus o campanie sistematica de eliminare a rivalilor din piata, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Potrivit plangerii depuse de Comisie, "tacticile anticoncurentiale ale Intel au fost concepute pentru a frana accesul produselor concurente superioare care i-ar fi amenintat monopolul pe piata".

Totodata, Comisia federala sustine ca Intel a abuzat de pozitia dominanta pe piata pentru a impiedica accesul consumatorilor la inovatie in ultimii zece ani.

"Intel a inceput o campanie deliberata pentru a elimina amenintarile concurentilor la adresa monopolului sau", a spus directorul Comisiei, Richard A. Feinstein.

Plangerea survine la o luna dupa ce Intel a incheiat pe cale amiabila un litigiu cu AMD, dupa ce i-a platit 1,25 miliarde dolari.

In mai, Intel a fost condamnat de Comisia Europeana la plata unei amenzi de 1,06 miliarde euro pentru abuz de piata dominanta, dupa o ancheta care a durat 9 ani. In plus, grupul este vizat de alte anchete, intentate in special de ministerul justitiei din statul New York.

#abuz, #amenda, #american, #guvernul, #intel , #stiri Intel