Intel a inregistrat profituri de zece ori mai mari ca in 2008

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 10:47
1381 citiri
Intel a inregistrat profituri de zece ori mai mari ca in 2008

Cel mai mare producator de microchip-uri din lume, Intel, a raportat un profit de 2,3 miliarde de dolari in trimestrul al patrulea din 2009, de zece ori mai mare decat cel din perioada similara din 2008. 

Rezultatele deosebit de bune au sporit optimismul analistilor, dar si al pietei de profil, avand in vedere ca Intel este prima mare companie din domeniul tehnologiei care a anuntat profiturile pentru ultimul trimestru de anul trecut.

"Abilitatea noastra de a trece peste perioada dificila demonstreaza faptul ca microprocesoarele sunt indispensabile in lumea moderna", a declarat Paul Otellini, presedintele si directorul executiv al Intel, citat de CNN.

Vanzarile trimestriale au crescut la 10,6 miliarde de dolari, cu 28 de procente mai mult decat cele 8,2 miliarde de dolari din perioada similara din 2008.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul centrelor de date, ce include produse pentru servere.

De asemenea, vanzarile de produse pe segmentul de PC-uri s-au majorat cu 10%, datorita sezonului sarbatorilor de iarna si lansarii sistemului de operare Windows 7, ce necesita procesoare mai puternice.

Pentru primul trimestru din 2010, Intel estimeaza venituri intre 9,3 - 10,1 miliarde de dolari.

#intel, # profituri, # mari , #stiri Intel