Intel a afisat o scadere cu 55% a profitului net din primul trimestru

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 09:15
1109 citiri
Intel a afisat o scadere cu 55% a profitului net din primul trimestru

Intel Corp., cel mai mare producator de cipuri din lume, a raportat o scadere cu 55% a profitului net din primul trimestru al acestui an, din cauza scaderii cererii pentru computere, scrie Bloomberg.

Profitul net a scazut la 647 milioane dolari, sau 11 centi/actiune, de la 1,44 miliarde dolari, sau 25 de centi pe actiune, in primul trimestru din 2008.

Intel mizeaza pe vanzari de 7,1 miliarde dolari in al doilea trimestru.

Astfel, profitul companiei a scazut pentru al doilea trimestru consecutiv, in contextul in care producatorii de computere personale reduc comenzile pentru cipuri, in cadrul unei industrii care se confrunta cu cele mai mari scaderi al vanzarilor din 2001.

Vanzarile au scazut cu 26%, la 7,15 miliarde dolari, in perioada analizata.

"Credem ca vanzarile de computere personale au atins un minim in primul trimestru si ca industria incepe sa isi revina la parametrii normali", a spus directorul executiv al companiei, Paul Otellini.

Vanzarile au de obicei tendinta sa scada in al doilea trimestru, comparativ cu primul, insa urca in al treilea, deoarece producatorii maresc comenzile, in contextul inceperii unui nou an scolar, explica Bloomberg. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit, # actiuni, # producator , #stiri Intel