Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

eBay depaseste estimarile dar nu creste nivelul asteptarilor

eBay depaseste estimarile dar nu creste nivelul asteptarilor
Site-ul de licitatii online intrece asteptarile pentru castigurile trimestriale, dar dezamageste Wall Street prin decizia de a nu ridica asteptarile pentru 2006.Agentia de stiri, Reuters, anunta faptul ca site-ul de licitatii online, eBay, a afisat rezultate trimestriale puternice pe data de 17 ianuarie, dar ca nu a crescut asteptarile pentru anul 2006, ceea ce a dus la o scadere cu 3 procente a actiunilor sale in orele imediat urmatoare dupa anuntul public.
Compania a anuntat de asemenea ca este pe punctul de a gasi un inlocuitor pentru actualul CFO, Rajiv Dutta, care vine in Europa pentru a se ocupa de managementul mai noii companii, Skype.

Profiturile pentru cel de-al patrulea segment al anului fiscal au crescut cu 36%, iar veniturile pe actiune au intrecut estimarile medii ale analistilor. In ceea ce priveste asteptarile inaintate pentru anul 2006, acestea se incadreaza sub media estimata de Wall Street.

A"Trimestrul care s-a incheiat a decurs bine. Compania nu a crescut rezultatele estimate pentru 2006 si cred ca acest lucru va fi perceput ca fiind negativA", a declarat Scott Devitt, analist al firmei de brokeraj Stifel, Nicolaus & Co.

A fost o a doua zi consecutiva de vesti proaste din partea companiilor din sectorul tehnic. Gigantul media pe Internet, Yahoo, si producatorul de chipuri, Intel, au afisat rezultate slabe pe data de 16 ianuarie, in timp ce eBay si Apple, au dat publicitatii estimari ce nu pot fi calificate drept stralucitoare pentru anul in curs.

Actiunile eBay, care s-au inchis la 44.44 $, au scazut pana la aproape 43$ in orele ce au urmat anuntului, pe sistemul electronic de brokeraj, Inet. Pretul actiunilor s-a redus cu 2.1% in timpul tranzactionarilor obisnuite inaintea raportului trimestrial, pe langa marile vanzari ale stocurilor, determinate de rezultatele Yahoo si Intel care au fost anuntate marti.

eBay a raportat venituri nete pentru al patrulea segment de 279.2 milioane de dolari sau 20 de centi pe actiune A- depasind estimarile analistilor cu 2 centi pe actiune A- si inregistrand o crestere de la 205.4 milioane de dolari sau 15 centi pe actiune anul trecut.

Castigurile nete a crescut cu 42% pana la 1.33 miliarde de dolari pe masura ce compania s-a bucurat de o accelerare a castigurilor in doua dintre cele mai mari piete ale sale, Statele Unite si Germania, si castiguri mai bune decat asteptate pentru achizitiile recente ale Skype si Shopping.com.

Estimarile pentru anul 2006 sunt insa sub asteptarile inaintate de Wall Street. Estimarile medii ale profitului inaintate de analisti sunt de 1.01$ pe actiune, potrivit Reuters. Castigurile medii sunt estimate la 5.9 miliarde de dolari.

Castigurile eBay din tranzactiile amricane au crescut cu 39% pana la 526.1 de milioane in cel de-al patrulea segment. Castigurile internationale, conduse de Germania, au crescut si ele cu 35 % pana la 473.5 milioane. Castigurile nete din tranzactii pentru serviciul business de plati online, PayPal, au crescut cu 48% pana la 304.4 milioane.

Acum un an, actiunile eBay au suferit o lovitura puternica, cand compania a raportat o crestere redusa pe pietele sale de licitatie din Statele Unite si Germania, speriind investitorii. Momentan, actiunile eBay sunt mai scazute cu 28% fata de nivelul atins la sfarsitul anului 2004.


Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 702 ori