DNEVNIK: Compania Siveco Romania a achizitionat compania bulgara Latona

Miercuri, 05 Martie 2008, ora 11:44
1287 citiri
DNEVNIK: Compania Siveco Romania a achizitionat compania bulgara Latona

DNEVNIK (Bulgaria) - Compania romaneasca Siveco, care se ocupa de software, a achizitionat in proportie de 100% capitalul companiei bulgare de IT "Latona Bulgaria".Stirea a fost data publicitatii de catre presedintele Siveco, Irina Socol, citata de presa din Romania. Tranzactia a fost finalizata la sfarsitul saptamanii trecute. Conform datelor Agentiei Rompres, aceasta se ridica la 2 milioane de euro. Planurile companiei romanesti sunt de a investi anul acesta in noua achizitie inca 1 milion de euro.


Cele doua companii desfasoara o activitate comuna in Bulgaria din anul 2003, lucrand impreuna la edificarea sistemului informatic integrat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.


"Ne-am decis sa achizitionam Latona pentru ca piata bulgara, a carei valoare aproximativa este de 800 de milioane de eruo, are potential de dezvoltare, care, impreuna cu cel romanesc, este cel mai mare din regiune. Piata din Bulgaria creste anual cu 15-20%", a declarat doamna Socol pentru editia in limba romana a Business Standard.


Achizitionarea Latona Bulgaria face parte din strategia de extindere a Siveco. Bugetul sau pentru achizitionarea de noi companii anul acesta se ridica la 10 milioane de euro. Planurile sale de extindere regionala includ achizitionarea a doua sau trei firme in Romania si in strainatate, pana la finele anului 2008. Anul trecut, compania a avut vanzari in valoare de 70 de mlioane de dolari, ceea ce este cu 63% mai mult in comparatie cu anul 2006.


Pentru anul 2008, estimarile sale sunt pentru o crestere de 15-20%. Compania spera sa isi dubleze cota de piata in urmatorii trei ani. Actionari la Siveco sunt: Intel Capital, fondul Polish Enterprise Fund V si Siveco Netherlands B.V.


Latona Bulgaria este pe piata din anul 2005 si este specializata in acordarea de consultanta in domeniul restructurarii proceselor business si introducerea de solutii ERP, CRM si GIS. in prezent are 50 de angajati, iar vanzarile sale in anul 2007 s-au ridicat de circa 1,6 milioane de euro.