Cum sa construiesti o echipa de succes - 28 Noiembrie 2007

Miercuri, 28 Noiembrie 2007, ora 00:28
1461 citiri
Cum sa construiesti o echipa de succes - 28 Noiembrie 2007

Cele mai multe proiecte realizate in lumea afacerilor sunt rezultatul muncii in echipa. O practica des intalnita in afaceri este ca inaintea lansarii unui nou produs sau a unui nou serviciu, membrii echipei care lucreaza la acel proiect sa fie luati din diverse departamente sau nivele ierarhice. De obicei, succesul unui nou produs este adesea echivalent cu succesul echipei ce sta in spatele sau, asa ca trebuie sa depui tot atat de mult efort in construirea echipei cat depui in dezvoltarea produsului.Iata cateva sfaturi ce te vor ajuta in crearea unei echipe castigatoare:

1. Stabileste scopurile si tintele echipei tale. Trebuie sa scrii un plan de afaceri care releva misiunea echipei si asteptarile pe care le are conducerea de la echipa. Toti membrii echipei trebui sa aibe o copie a documentului.

2. Alege membrii echipei. Dupa ce ai stabilit scopurile echipei si le-ai facut intelese tuturor membrilor, adu colaboratori care pot indeplini fiecare tel. Oamenii din echipa nu trebuie neaparat sa fie angajatii tai, ei pot fi consultanti sau liber-profesionisti cu abilitati deosebite.

3. Stabileste un lider de echipa cu experienta si care este un model de etica. El trebuie sa stimuleze membrii echipei, dar si sa-i respecte si sa-i sprijine.

4. Defineste atributiile fiecarui membru. Insira aceste reguli in mod explicit pe un document pe care membrii sa-l semneze. Nu uita sa incluzi scopurile concrete ar si regulile de neschimbat, ca de exemplu atitudinea si etica de lucru.

5. Acum trebuie sa-ti dedici timpul exercitiilor de teambuilding pentru a crea o echipa unita. Echipele de succes sunt create cu ajutorul relatiilor bune, iar in echipele de afaceri aceste relatii trebuie create repede.

6. Acorda fiecarui membru al echipei resursele necesare pentru a-si indeplini sarcina. Asta poate insemna sa acorzi temporar putere unor oameni al caror rang in compania ta nu era atat de mare ca de exemplu accesul la fisiere sau parti ale cladirii.

7. Imbunatateste calitate in tot timpul procesului. Intoarce-te la scopurile tale scrise pe masura ce te straduiesti sa intreci asteptarile clientilor.

Bloombiz.ro Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.