Colaborarea Altex - BenQ aduce in Romania calculatoare portabile Joybook

Luni, 03 Aprilie 2006, ora 10:00
1580 citiri

Debutul parteneriatului dintre Altex si producatorul BenQ s-a consumat cu putin timp in urma, iar primul efect deja s-a concretizat pe piata romaneasca.Altex se adauga partenerilor BenQ actuali Darer, Proca Romania, RHS Company, Tornado in zona de distributie IT si StarPrint pentru zona mediilor de stocare.

BenQ in parteneriat cu Altex introduce pe piata locala seria de calculatoare portabile Joybook. Astfel, magazinele Altex Megastore si Media Galaxy vor comercializa in premiera pentru Romania gama de calculatoare portabile de la BenQ, care include modelele Joybook S53, Joybook R53EG, Joybook R22E si Joybook A33.

"Colaborarea dintre Altex si BenQ vizeaza introducerea in Romania, prin retelele de magazine Altex Megastore si Media Galaxy, a intregii game de produse BenQ, disponibila in mod curent in zona Europei de Est si a joybook-urilor BenQ. Acesta este primul parteneriat de retail dezvoltat de BenQ in Romania si vine sa intregeasca abordarea companiei fata de pietele emergente", spun oficialii celor doua companii, citati de www.SMARTfinancial.ro, ziar financiar exclusiv electronic.

"BenQ a urmarit in mod constant evolutia pietei de retail din Romania si a fixat ca obiectiv demararea unui parteneriat in aceasta zona. Dinamica importanta inregistrata in ultimii ani si procesul de consolidare ne-au condus la adoptarea acestei decizii", a declarat Michael Borze, Managing Director BenQ Austria Central & Eastern Europe.

"Altex si-a manifestat preocuparea constanta pentru dezvoltarea segmentului IT&C si multimedia, vizand transformarea acestuia intr-unul dintre cele mai puternice sectoare. Am incheiat cu BenQ un parteneriat in beneficiul clientului final, care va avea la dispozitie mai multe optiuni si caruia i se va facilita, astfel, accesul la produsele de ultima generatie, disponibile pe pietele occidentale. Avem convingerea ca acest parteneriat va consolida pozitia noastra pe sectorul IT&C si multimedia", a spus Costin Soare, Sales & Marketing Manager IT&C, Altex.

Gama curenta de produse BenQ disponibile in magazinele Altex Megastore si Media Galaxy cuprinde monitoare LCD, camere foto digitale, proiectoare, unitati optice, periferice si medii de stocare. "Urmarim prin acest demers cresterea gradului de apropiere fata de consumatorul final si in acelasi timp o oportunitate de pastrare a cresterii agresive pe care BenQ a realizato in ultimii ani in Romania si in Europa Centrala si de Est. Este mai degraba o crestere prin adaugarea unui segment nou in adresarea pietei si are in vedere transformarile in structurarea canalelor vizibile in ultimii ani", a dezvaluit Michael Borze.

Grupul BenQ este format la ora actuala din zece companii care opereaza independent, companii precum AU Optronics Corporation, al treilea lider mondial in productia de paneluri LCD, Darfon Electronics Corporation, Daxon Technology Inc, Airoha Technology Corporation, Copax Photonics Corporation, Darly Venture Inc, BenQ Guru Software Co. Ltd, Philips BenQ Digital Storage si Cando Corporation. Cifra de afaceri in anul 2004 la Grupul BenQ a depasit 10,8 miliarde dolari SUA.

"Comercializarea gamei Joybook in retelele Altex si Media Galaxy este un pas inainte pe directia dezvoltarii gamei de produse IT&C oferite clientilor nostri si decurge ca o consecinta fireasca a preocuparii noastre constante pentru transformarea acestui sector intr-unul dintre cele mai puternice", a declarat Costin Soare. "Vizam o cota de piata care sa ne plaseze in primele locuri pe acest segment. Este modul in care abordam piata din Romania pe toate segmentele in care activam, monitoare LCD, camere foto digitale si proiectoare", a spus si Michael Borze.

Joybook S53 vine cu tehnologia Intel Centrino Dothan, are procesor Intel Pentium M 750, ecran de 13A", memorie de 512MB DDRII, hard disc de 80GB si boxe. S53 face parte din seria slim, cantareste doar 2.1kg, are o autonomie de 4 ore si ofera conexiuni la internet atat prin fir cat si WiFi si se adreseaza utilizatorilor mobili. Joybook R53EG este dotat cu procesor Intel Celeron 380, ecran de 15.4A" cu timp de raspuns de 16ms, memorie 256MB DDRII, hard disc de 60GB, unitate combo si boxe.

Cu o autonomie de 3.2 ore si conexiune wireless, modelul se adreseaza utilizatorii cu office si mobile. Joybook R22E foloseste procesor AMD Sempron M3000+, ecran de 15A", memorie 256MB DDR333, hard disc de 40GB, unitate combo si dotari multimedia. Joybook A33 este dotat cu processor Intel Celeron M370, ecran de 15A", memorie 256MB DDRII, hard disc de 60GB, unitate combo si grafica Intel GMA 900.

Smart Financial