Centru de cercetare Intel, la Bucuresti

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 23:58
1315 citiri
Centru de cercetare Intel, la Bucuresti

Intel Corporation a deschis luni, la Bucuresti, un centru de cercetare si dezvoltare software, in urma unei investitii in valoare de cateva milioane de euro, reprezentand primul proiect greenfield realizat de compania americana in acest sector in Europa, potrivit Mediafax.

"Intel are o experienta bogata in dezvoltarea si producerea de microprocesoare si avem nevoie de cei mai buni dezvoltatori de software.

Romania este o locatie potrivita, datorita unui mediu universitar prolific si apropierii de clientii si partenerii nostri", a declarat vicepresedintele Intel Software&Services Group, Kostas Katsohirakis, la Bucuresti.

Centrul se va concentra pe dezvoltarea de solutii pentru o gama larga de dispozitive inteligente bazate pe arhitectura Intel. Initial, centrul va realiza activitati de cercetare-dezvoltare pentru platforma open source MeeGo.

"In Romania vom angaja initial 25 de programatori, numarul acestora urmand sa creasca in timp de 3-4 ori, odata cu diversificarea proiectelor. In cateva saptamani vom angaja si un director de tara", a spus Katsohirakis.

El a adaugat ca, temporar, laboratorul este situat in centrul Bucurestiului, dar compania va inchiria alt spatiu in Capitala, pe termen lung, intr-o locatie care nu a fost inca stabilita.

"A durat cateva luni pana sa stabilim in ce tara sa deschidem centrul. Vrem sa fim aproape de clienti importanti", a spus Katsohirakis.

La randul sau, directorul Intel Labs Europe, Martin Curley, a afirmat ca Intel a decis sa deschida un centru in Romania si ca urmare a succesului Wind River, firma prin care Intel dezvolta software la Galati. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer Blade 18, unul dintre cele mai performante laptop-uri de gaming. Ce specificații tehnice are
Razer Blade 18, unul dintre cele mai performante laptop-uri de gaming. Ce specificații tehnice are
Razer, renumitul producător de echipamente dedicate gaming-ului, a lansat cel mai impresionant model din seria sa de laptopuri Blade. Blade 18 promite să redefinească standardele în materie...
#cercetare, #intel, #software, #dezvoltare , #stiri Intel