Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asesoft Distribution a preluat 50% din compania Combox Delivery

Asesoft Distribution a preluat 50% din compania Combox Delivery
Asesoft Distribution, companie care activeaza pe piata locala de distributie IT, a achizitionat 50% din Combox Delivery, companie care activeaza in distributia de produse periferice, media, componente, produse sub marca proprie si alte accesorii pentru PC."Combox are o zona de produse IT complementara gamei curente Asesoft Distribution. Tranzactia vine sa sustina intentiile declarate la inceputul anului cu privire la dezvoltarea si intarirea retelei de parteneri locali", a declarat directorul general al Asesoft Distribution, Iulian Stanciu.


De cealalta parte, reprezentantii Combox sustin ca asocierea cu Asesoft inseamna pentru ei o asezare pe o structura optimizata de cost si accesul la o baza de clienti mult mai extinsa. "Accesul la un set de resurse importante pe care Asesoft Distribution il poate aloca spre Combox va duce pe termen lung la o rata mult superioara ritmului actual de crestere", a declarat directorul general al Combox Delivery, Vlad Dumitru.Conducerea Asesoft Distribution isi propune un timp de integrare operational intre trei si sase luni de la finalizarea tranzactiei. Combox Delivery a precizat ca va actiona in continuare ca o entitate independenta, conducerea afacerii fiind asigurata de echipa actuala de management. Asesoft Distribution si Combox Delivery vor actiona la nivel operational pentru integrarea platformelor si, in acelasi timp, pentru dezvoltarea oportunitatilor comune.Ambele companii pastreaza, pentru moment, estimarile legate de cresterile anuntate pentru acest an, de 135 milioane dolari pentru Asesoft Distribution si, respectiv, noua milioane dolari pentru Combox Delivery.Asesoft Distribution a incheiat anul 2007 cu o cifra de 104 milioane dolari, in crestere cu 44% fata de anul anterior si isi propune realizarea unei cifre de 135 milioane dolari in 2008. Compania de distributie IT are o baza de clienti formata din peste 1.000 reselleri activi.Asesoft Distribution are in portofoliu o gama de produse completa, reprezentand furnizori de top ai industriei IT: AMD, Asrock, BitDefender, Delux, Elixir, Flybook, Galaxy, Gigabyte, HIS, Horizon, Innovision, Intel, Kingston, Kingmax, LG, LITE-ON, Maxtor, Microsoft, Miyako, PQI, Princeton, Samsung, Seagate, Sony, Western Digital.Combox Delivery distribuie la nivel national o gama larga de produse IT prin intermediul a peste 600 companii active si prin lanturile de retail. Compania distribuie produse ale unor companii internationale dar si marci dezvoltate in regim propriu: Aiptek, Citizen, Grundig, HP, InfiniMax, LG, Serioux, Silicon Power, VMK. Combox Delivery a fost infiintata in 2004, a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 4,5 milioane dolari si isi propune pentru acest an o crestere de pana la noua milioane dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 997 ori