AMD a incheiat al 12-lea trimestru consecutiv cu pierderi

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 11:13
1119 citiri
AMD a incheiat al 12-lea trimestru consecutiv cu pierderi

AMD a avut pierderi de 128 milioane dolari in trimestrul al treilea, mai reduse fata de estimari si de rezultatul negativ de 134 milioane dolari din perioada similara a anului trecut, datorita vanzarilor ridicate de procesoare pentru notebook-uri, insa a incheiat al 12-lea trimestru "pe rosu".

 

Advanced Micro Devices (AMD), al doilea producator de procesoare pentru computere la nivel mondial dupa gigantul Intel, a readus divizia producatoare de chip-uri pe profit in perioada iulie-septembrie, insa investitorii s-au aratat dezamagiti de rezultatele companiei, actiunile coborand cu 5% pe bursa de la New York dupa ce au crescut cu 60% in ultimele trei luni pe fondul optimismului legat de o posibila relansare a sectorului IT, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

Chiar si dupa declinul de joi, actiunile AMD se tranzactioneaza in urcare cu 11% fata de sfarsitul saptamanii trecute.

Veniturile companiei au scazut cu 21,3% in trimestrul al treilea, la 1,4 miliarde de dolari, de la 1,78 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut, insa au depasit estimarile analistilor.

AMD estimeaza ca incasarile vor creste "modest" in ultimul trimestru al anului.

Rivalul Intel domina piata globala a procesoarelor pentru PC-uri cu o cota estimata la 80%, in timp ce AMD a avut, in trimestrul al treilea, o cota de piata de 11,9%.

Analistii considera ca orice revenire a pietei IT va aduce beneficii in principal grupului Intel, datorita pozitiei dominante.

Rezultatele modeste ale AMD contrasteaza cu raportul financiar prezentat marti de Intel, care a avut in trimestrul al treilea un profit de 1,9 miliarde de dolari si vanzari de 9,4 miliarde de dolari, in usoara scadere fata de perioada similara a anului trecut dar cu mult peste estimarile analistilor.

#amd, #pierderi, #calculatoare, #profit , #stiri Intel