Altex va produce 10.000 de computere in fiecare luna

Marti, 21 Martie 2006, ora 17:20
1043 citiri

Complet Electro Serv SA (CES), producator de calculatoare din grupul Altex, a inaugurat marti in comuna Chiajna, judetul Ilfov, prima linie profesionala de asamblare de calculatoare din Sud-Estul Europei, o investitie de 1,4 milioane euro care ve permite Altex sa produca 10.000 de calculatoare personale pe luna.Presedintele grupului de firme Altex, Dan Ostahie, a dezvaluit ca proiectul investitiei intr-o linie de asamblare profesionala a aparut pe baza unor scenarii privind cresterea pietei romanesti de IT dar si sofisticarea cererii venite din partea consumatorilor.

Linia de productie a fost furnizata de grupul suedez FlexLink, unul din cei mai mari producatori de astfel de echipamente de productie din lume, care a furnizat astfel de echipamente si pentru producatori de renume precum Hewlet Packard (HP), Ericsson si Philips, iar procesul de productie si testare a fost supervizat de parteneri precum Intel sau Microsoft.

Directorul general al CES, Gabriel Jitaru, a informat ca noua linie de productie a presupus o investitie totala de 1,4 milioane euro, dintre care 1,1 milioane euro au fost asigurati de Raiffeisen Leasing.

Gratie acestei investitii CES va putea produce 10.000 de calculatoare personale pe luna intr-un singur schimb de lucru, dar va reduce rata de service de la aproximativ patru procente in prezent, la sub doua procente.

Referitor la noua linie de productie de la Chiajna, directorul de operatiuni la CES, Mihai Traistaru, a informat ca este vorba de o facilitate cu o suprafata de aproximativ 800 metri patrati in care lucreaza 50 de persoane, dintre care 33 de angajati efectiv la linia de productie.

Traistaru a dezvaluit ca in perioada martie-decembrie 2005 CES a derulat mai multe teste la noua facilitate, in scopul ajungerii la un ritm de productie de un calculator pe minut.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!