Intel: Deficitul de hard disk-uri afecteaza intreaga industrie

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 09:18
1296 citiri
Intel: Deficitul de hard disk-uri afecteaza intreaga industrie
Foto: Sediu Intel/ SURSA: gadget.ro

Intel Corp avertizeaza ca deficitul de stocuri de hard disck-uri ar putea afecta veniturile companiei pentru acest trimestru si subliniaza efectele pe care inundatiile le-ar putea avea asupra fabricilor din Thailanda si, implicit, asupra producatorilor de PC-uri.

In urma avertismentului, actiunile Intel au scazut cu 4,8 procente, scrie Reuters India.

Potrivit oficialilor companiei, producatorii de PC-uri au avut probeme mari in achizitia de hard disk-uri, dupa ce fabricile din tara care ocupa locul 2 in topul exportatorilor de componente, s-au inchis in urma inundatiilor.

"Am observat o schimbare substantiala in rata comenzilor din ultimele doua saptamani, pe masura ce rezervele au inceput sa se micsoreze. Majoritatea clientilor sunt ingrijorati ca deficitul de cipuri va continua si anul viitor, in special in prima parte a primului trimestru", a declarat Tom Kilroy, vicepresedinte senior Intel, intr-o conferinta de presa.

Marii producatori de PC-uri, inclusiv Hewlett Packard, Dell, Lenovo si Acer au avertizat inca din luna octombrie ca ar putea produce mai putine PC-uri, intrucat rezervele actuale de hard disk-uri incep sa se termine si inlocuirea lor devine tot mai anevoioasa.

#Intel vanzari cip, #Intel deficit hard disk, #producatori PC afectati inundatii, #fabrici Thailanda inundatii , #Rezultate financiare