Fostul CEO Intel, despre sansa ratata de a colabora cu Apple pentru iPhone

Duminica, 19 Mai 2013, ora 17:50
1372 citiri
Fostul CEO Intel, despre sansa ratata de a colabora cu Apple pentru iPhone
Foto: silicon-angle.com

Intel este o companie in valoare de 53 de miliarde de dolari, ce are nevoie extrem de mare de atentie pe piata telefoanelor mobile. Potrivit lui Paul Otellini, fostul CEO al companiei, Intel a ratat, insa, ocazia de a descoperi "comoara de aur" acum cativa ani.

Intr-un interviu acordat publicatiei "The Atlantic", Otellini a vorbit despre momentele in care oficialii Apple -care atunci dezvoltau iPhone-ul - au abordat Intel propunandu-i sa realizeze procesoare pentru urmatorul lor dispozitiv, informeaza eweek.com.

Fara sa-si dea seama, insa, de succesul pe care acest dispozitiv mobil urma sa il inregistreze, Otellini a refuzat propunerea Apple, motivand ca, din punct de vedere financiar, intelegerea nu ar fi fost avantajoasa.

"Am ajuns sa pierdem aceasta sansa (...). Iar lumea ar fi fost altfel daca ne-am fi ocupat chiar noi. Trebuie sa tineti cont, insa, ca inainte de prezentarea oficiala a iPhone, nimeni nu stia ce poate sa faca iPhone.

Oficialii Apple erau interesati de un anumit cip, si ar fi platit doar un anumit pret pentru el, nu mai mult. Iar pretul era sub estimarile noastre, a justificat Otellini decizia.

#Paul Otellini Intel iPhone, #Intel procesoare iPhone, #Intel ratat colaborare iPhone , #Management