Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”

Joi, 20 Iunie 2024, ora 13:34
176 citiri
Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”
Autostrada A0 Sud FOTO Facebook/Pro Infrastructură

Cei 18 kilometri ai Lotului 3 Bragadiru – Joița al Autostrăzii București Sud sunt abia la 65% progres fizic, la cinci ani de la semnarea contractului și la două luni de la expirarea termenului contractual de finalizare, astfel că „grecii se apropie rapid de momentul în care deschiderea din 2024 va deveni imposibilă”, afirmă Asociația Pro Infrastructură, după o vizită pe șantier.

Constructorul a așternut doar 30% asfalt și are poduri și pasaje pe jumătate finalizate, afirmă Asociația, care arată că în acest ritm nu se poate da drumul la circulație în acest an nici în sistem semi-profil, adică trafic 1×1 pe un singur sens al autostrăzii, relatează Economedia.

Cum a motivat Pro Infrastructura estimarea întârzierilor

„Aktor, la un pas de imposibil. Ieri am filmat lotul 3 al Autostrăzii A0 Sud între A1 și DN6 și, predictibil, am rămas iar cu un gust amar: grecii se apropie rapid de momentul în care deschiderea din 2024 va deveni imposibilă din punct de vedere tehnic.

După promisiunile total iresponsabile ale ministrului Grindeanu începute încă din februarie 2023, combătute vehement de noi, conform cărora Aktor va inaugura lotul în 2023, au urmat noi declarații războinice ale mai-marilor din MT și CNAIR că vom circula în august… 2024. S-au sucit, mai nou promit septembrie. Noi v-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie, POATE printr-o minune decembrie 2024. Dar, în ritmul văzut ieri pe șantier, în scurt timp și decembrie 2024 va deveni o țintă imposibilă, chiar și în sistem semi-profil, adică trafic 1×1 pe un singur sens al autostrăzii.

Imaginile vorbesc de la sine: la mai bine de 5 ani de la semnarea contractului, 14.04.2019, și la 2 luni de la expirarea termenului contractual de finalizare, aprilie 2024, cei 18 kilometri dintre A1 și DN6 abia au trecut recent de borna 65% progres fizic, cu rețele electrice încă nemutate și câteva pasaje neîncepute fără de care nu se poate da drumul circulației.

Avem cu indulgență vreo 30% asfalt așternut pe un șantier schizofrenic cu nenumărate întreruperi, goluri inexplicabile, lucrări făcute parcă fără cap și fără coadă, poduri/pasaje pe jumătate finalizate, spații de servicii doar pe hârtie și în general o atmosferă de siestă, ca la început de sezon estival”, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Marți, Cristian Pistol, șeful CNAIR, spunea că Lotul 3 Bragadiru-Joița al Autostrăzii București Sud nu se poate finaliza în luna august 2024, așa cum a promis de nenumărate ori compania grecească Aktor. Noul termen avansat de Aktor pentru finalizare a fost finalul lunii septembrie 2024. Șeful CNAIR spunea că întârzieri majore se înregistrează în mai multe puncte din șantier care au devenit critice, precum pasajul de la Bragadiru, pasajul de la Ogrezeni, pasajul peste calea ferată sau relocarea liniilor electrice aeriene ale Transelectrica din zona localității Ciorogârla.

Finalizarea Lotului 3 în 2024 ar permite circulația pe Autostradă completă între Pitești, București și Constanța, posibil și pe Drum Expres complet de la Craiova la Pitești dacă Ozaltin și UMB finalizează loturile 1 și 4.

...citeste mai departe despre "Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”" pe Ziare.com

Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
Vești bune pentru șoferi. Lotul dintre Popești-Leordeni și Autostrada Soarelui, de pe Autostrada A0 Sud, va fi deschis la sfârșitul acestei luni, a anunțat marți, 23 iulie, ministrul...
#intarziere autostrada bucuresti, #autostrada a0 sud, #Centura Bucuresti, #centura Bucuresti fonduri UE, #centura Bucuresti Comisia Europeana, #asociatia pro infrastructura , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  2. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  6. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  7. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"