Patru școli din Canada dau în judecată platformele TikTok, Instagram și Facebook

Vineri, 17 Mai 2024, ora 20:43
221 citiri
Patru școli din Canada dau în judecată platformele TikTok, Instagram și Facebook
FOTO: GSMArena

Patru consilii școlare din Canada, trei din Toronto și unul din Ottawa, au inițiat o acțiune legală împotriva companiilor din spatele rețelelor de socializare, acuzându-le că și-au proiectat aplicațiile pentru a crea dependență în rândul tinerilor.

Profesorii susțin că platformele precum Facebook, Instagram și TikTok sunt „concepute pentru o utilizare compulsivă”, modificând astfel modul în care copiii gândesc, se comportă și învață. Aceștia afirmă că sunt nevoiți să gestioneze consecințele negative ale acestei situații, care se manifestă prin retragerea socială a elevilor, anxietate, probleme de atenție și cazuri tot mai frecvente de hărțuire online.

„Aceste companii au creat cu bună știință programe destinate și comercializate pentru tineri, iar acest lucru cauzează daune semnificative. Nu mai putem sta deoparte și nu mai putem să nu vorbim despre asta”, a declarat unul dintre inițiatorii acțiunii.

Impactul asupra procesului de învățare

Profesorii se plâng că elevii sunt tot mai retrași și anxioși, având dificultăți de concentrare care îngreunează procesul didactic. Aceștia sunt nevoiți să depună eforturi suplimentare pentru a capta atenția elevilor, ceea ce întârzie orele și crește presiunea asupra cadrelor didactice.

Pentru a acoperi costurile administrative crescute și pentru a reduce presiunea asupra profesorilor, consiliile școlare cer despăgubiri în valoare de peste 3 milioane de dolari de la companiile care dețin platformele vizate.

...citeste mai departe despre "Patru școli din Canada dau în judecată platformele TikTok, Instagram și Facebook" pe Ziare.com

ANRE pierde în primă instanță contra unuia dintre traderii amendați pentru manipularea pieței energiei
ANRE pierde în primă instanță contra unuia dintre traderii amendați pentru manipularea pieței energiei
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pierdut pe fond procesul prin care unul dintre traderii amendați în ianuarie pentru manipularea pieței, Nova Power and Gas,...
#Instagram, #Facebook, #tiktok, #proces , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. AMD a lansat noua familie de procesoare Ryzen 9000 la Computex 2024
  6. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  7. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  8. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose