Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Serviciile B2B, in declin: De ce a scazut piata cu 5% in primul trimestru

Serviciile B2B, in declin: De ce a scazut piata cu 5% in primul trimestru


Cifra de afaceri in domeniul serviciilor de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut cu 5,1% in primul trimestru din 2014 fata de perioada similara din 2013, in timp ce cresterea ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a fost de 4,4%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Aceasta evolutie s-a datorat in principal cresterilor inregistrate la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (+19,5%), activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+13,6%), transporturi (+8,0%) si activitatile de comunicatii (+5,7%). Alte servicii furnizate in principal intreprinderilor au scazut cu 0,3%.

Exprimate ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, au fost inregistrate cresteri la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (+15,1%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+12,3%), transporturi (+8,4%), activitatile de comunicatii (+4,6%) si alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+0,4%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor in martie 2014

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna martie 2014, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 10,4%, datorita cresterilor inregistrate la activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+29,6%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+13,7%), activitatile de transport (+8,4%), activitatile de comunicatii (+8,2%) si la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (+4,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2014, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 1,3% datorita scaderii transporturilor (-0,7%). Cresteri s-au inregistrat la activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+5,6%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+2,0%), comunicatii (+1,7%) si la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (+0,1%).

Fata de martie 2013, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna martie 2014, a crescut pe ansamblu cu 4,1%, datorita cresterilor inregistrate la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (+19,8%), activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+13,6%), comunicatii (+7,5%) si transporturi (+4,6%). Alte servicii furnizate in principal intreprinderilor au scazut cu 0,6%.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2014, comparativ cu luna martie 2013, a crescut pe ansamblu cu 2,3%, datorita cresterilor inregistrate la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (+18,1%), activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+13,3%), transporturi (+5,7%), comunicatii (+5,1%) si la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+0,1%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1115 ori