Prognozele managerilor de companii: Cresteri in industria prelucratoare, constructii si comert

Vineri, 28 Martie 2014, ora 13:45
1356 citiri
Prognozele managerilor de companii: Cresteri in industria prelucratoare, constructii si comert

Managerii companiilor prevad, pentru perioada martie-mai, o tendinta de crestere in industria prelucratoare, constructii si in sectorul de comert si crestere moderata in servicii, in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit indicatorului sold conjunctural, a anuntat vineri INS.

"In cadrul anchetei de conjunctura din luna martie 2014, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni crestere a volumului productiei (sold conjunctural +19%).

In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere mai mare decat pe total industrie prelucratoare si anume: fabricarea produselor din tutun (sold conjunctural +72%), fabricarea hartiei si a produselor din hartie (sold conjuncturale +39%), fabricarea substantelor si a produselor chimice si fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice (solduri conjuncturale +36%)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza stabilitate relativa in urmatoarele trei luni, cu un sold conjunctural pozitiv de 5%. In ceea ce priveste numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucratoare.

In sectorul constructiilor, managerii estimeaza o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +23%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +17%) pentru urmatoarele trei luni. Totodata, acestia vad o apreciere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +6%), ca si a preturilor lucrarilor de constructii (sold conjunctural +6%).

In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au preconizat o tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +24%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +18%).

Angajatorii prognozeaza o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -7%), insa apreciaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +20%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +7%). In sectorul de servicii, se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%) si a preturilor (sold conjunctural +3%).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#manageri companii, #cresteri industria prelucratoare, #comert amanuntul, #constructii romania , #stiri INS