INS: Productia industriala a crescut cu 1,2%

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 12:30
1502 citiri
INS: Productia industriala a crescut cu 1,2%
Foto: cursdeguvernare.ro

Productia industriala a crescut in ianuarie 2015 fata de luna precedenta cu 4,4% ca serie bruta, respectiv cu 0,9%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit celui mai recent raport lansat de Institutul National de Statistica (INS).

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, in shimb, productia industriala a crescut cu 1,2% ca serie bruta, respectiv cu 3,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Ianuarie 2015 vs decembrie 2014

In luna ianuarie 2015, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 4,4%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+6,3%), mai arata INS.

Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 17,8%, respectiv cu 2,5%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,9%, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare (+2,9%).

Industria extractiva a scazut cu 4,8%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 2,0%.

Ianuarie 2015 vs ianuarie 2014

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 1,2% sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+2,5%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 7,3% si industria extractiva cu 3,8%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3,4%, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare (+5,2%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 6,6%, in timp ce industria extractiva a inregistrat o scadere de 1,0%.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#crestere productie industriala, #productia industriala INS, #productia industriala Romania , #stiri INS