Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

INS: Productia industriala a crescut cu 1,2%

INS: Productia industriala a crescut cu 1,2%
Productia industriala a crescut in ianuarie 2015 fata de luna precedenta cu 4,4% ca serie bruta, respectiv cu 0,9%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit celui mai recent raport lansat de Institutul National de Statistica (INS).

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, in shimb, productia industriala a crescut cu 1,2% ca serie bruta, respectiv cu 3,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Ianuarie 2015 vs decembrie 2014

In luna ianuarie 2015, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 4,4%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+6,3%), mai arata INS.

Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 17,8%, respectiv cu 2,5%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,9%, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare (+2,9%).

Industria extractiva a scazut cu 4,8%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 2,0%.

Ianuarie 2015 vs ianuarie 2014

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 1,2% sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+2,5%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 7,3% si industria extractiva cu 3,8%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3,4%, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare (+5,2%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 6,6%, in timp ce industria extractiva a inregistrat o scadere de 1,0%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1159 ori