INS: Comenzile noi din industrie au crescut cu 8,6%

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 11:42
1028 citiri
INS: Comenzile noi din industrie au crescut cu 8,6%

Bunurile de capital si cele de uz curent au contribuit la cresterea cu 8,6% a comenzilor noi in industrie, in intervalul ianuarie - august 2013, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), publicate luni.

In primele opt luni ale anului, majorarea cu 8,6% a comenzilor noi din industrie s-a datorat rezultatelor pozitive din industria bunurilor de capital (plus 21,3%), industria bunurilor de uz curent (plus 5,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (plus 3,1%). Scaderi s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare, cu 6,5%.

In luna august 2013, comenzile noi din industrie pe total (piata interna si piata externa) au scazut in termeni nominali fata de luna precedenta cu 1,9% si au crescut fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 6%.

Conform INS, comenzile noi din industrie, in luna august 2013, comparativ cu luna precedenta, diminuarea de 1,9% a fost cauzata de scaderile inregistrate in industria bunurilor de folosinta indelungata (15,6%), in industria bunurilor de uz curent (15,4%) si in industria bunurilor intermediare (9,5%). Cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital, cu 8%.

De asemenea, in august 2013, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, comenzile noi din industrie au crescut, pe ansamblu, cu 6%, datorita rezultatelor consemnate in industria bunurilor de capital (plus 15,5%), industria bunurilor de uz curent (plus 1,8%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (plus 0,3%). Scaderi s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare, cu 4,6%.

#comenzi noi industrie, #statistici INS industrie, #industria bunurilor , #stiri INS