Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

INS a desfiintat 19 posturi din conducerea institutiei, dupa reorganizare

INS a desfiintat 19 posturi din conducerea institutiei, dupa reorganizare


Numarul posturilor de conducere in Institutul National de Statistica (INS) a scazut de la 83 la 64, in urma procesului de reorganizare finalizat in urma cu cateva zile, potrivit datelor prezentate, joi, de presedintele INS, Tudorel Andrei.

La nivelul institutiei, numarul total de posturi a scazut de la 707 la 537, dar posturile taiate nu erau ocupate efectiv. Numarul cumulat de posturi, inclusiv al celor de la directiile judetene de statistica, a scazut de la 2.159 la 1.899.

"In urma cu cateva zile, am finalizat procesul de reorganizare, ca urmare a aplicarii Hotararii de Guvern din iulie 2013. Am schimbat organigrama. In urma reorganizarii, s-au pierdut numai posturi de conducere, nu s-au pierdut posturi de executie, ceea ce este un lucru foarte bun. Consider ca organigrama INS este subdimensionata, exista multe activitati pe care INS trebuie sa le deruleze, iar schema de personal este foarte redusa", a declarat Tudorel Andrei, intr-o intalnire cu presa organizata de INS.

El a precizat ca, prin reorganizare, s-a incercat dezvoltarea unor compartimente - a fost creata o directie de comunicare in cadrul careia sa existe un grup de statisticieni care sa exploateze mai bine datele, s-a creat o unitate de politici publice care va avea printre atributii si redefinirea formei de prezentare a raportului anual de activitate si a fost infiintata o directie generala de utilizare a surselor administrative de date.

Potrivit presedintelui INS, problemele legate de demografie si agricultura sunt subiecte de actualitate pentru societatea romaneasca, iar rezultatele importante pe care INS le-a obtinut si le-a publicat pe aceste domenii sunt, din pacate, putin cunoscute si exploatate. In acest sens, INS va organiza in martie - aprilie 2014 o conferinta pe tema recensamantului agricol, impreuna cu universitati si centre de cercetare, cu care intentioneaza sa incheie si acorduri scrise.

De asemenea, INS intentioneaza sa dezvolte un parteneriat cu Centrul de Cercetari Demografice al Academiei Romane, cu Academia de Studii Economice si cu Universitatea Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1684 ori