SIF Moldova suspenda drepturile de vot in AGA pentru actionarii banuiti de actiune concertata

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 11:51
1221 citiri
SIF Moldova suspenda drepturile de vot in AGA pentru actionarii banuiti de actiune concertata

Conducerea SIF Moldova (SIF2) a hotarat sa suspende drepturile de vot ale actionarilor presupusi ca actioneaza in mod concertat si depasesc limita de 1% din capitalul social, cei mai importanti fiind ING Luxembourg si grupul din jurul lui Catalin Chelu, a anuntat, miercuri, societatea.

ING Luxemburg controla in 21 martie un pachet de 8,35 milioane de actiuni SIF Moldova, adica 1,6% din capitalul social, potrivit evidentelor de la Depozitarul Central.

Ca urmare, SIF Moldova va suspenda drepturile de vot care depasesc pragul de 1% din capitalul social in cadrul adunarii generale din 24 aprilie.

De asemenea, conducerea societatii a decis sa mentina prezumtia de actiune concertata pentru persoanele care actioneaza impreuna cu Catalin Chelu, nominalizate intr-un atestat al CNVM de anul trecut.

Astfel, la inceputul lunii decembrie 2008, exista un grup de 34 de actionari prezumati ca actioneaza concertat cu Catalin Chelu, avand impreuna o detinere de 8,85% din capitalul social al SIF Moldova.

De asemenea, SIF Moldova presupune ca mai exista un grup de actionari care actioneaza concertat cu PSV Company.

Actionarii SIF Moldova au fost convocati in 24/25 aprilie in cadrul adunarii generale in care isi vor alege sapte administratori din 13 candidati inscrisi.

Astfel, pentru sefia SIF Moldova se lupta actualul presedinte director general Costel Ceocea, precum si patru administratori din actuala echipa de conducere: Matei Alexandru, Liviu Claudiu Doros, Sorin Mihail Turtoescu si Dumitru Bontas.

Pe langa acestia, mai candideaza Morosan Iosefina, Andrei Elena, Bogdan Eugen, Andreica Marin, Nastase Monica, Nicu Tapalaga, Aurel Saramet si Emilian Badica. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, # societate, # capital , #stiri ING