Sefii grupului ING inapoiaza bonusurile primite in 2010

Marti, 22 Martie 2011, ora 17:17
1322 citiri
Sefii grupului ING inapoiaza bonusurile primite in 2010

Cei mai importanti trei directori ai grupului olandez ING, cu datorii la stat dupa ce a primit ajutor de urgenta in timpul crizei, vor renunta la bonusuri totale de peste 2,5 milioane euro pentru anul trecut, din cauza criticilor din presa si parlament, a anuntat directorul general, Jan Hommen, precizeaza Mediafax.

Criticile publice vizand bonusurile "ameninta cu o noua deteriorare a increderii clientilor si societatii" in grupul bancar, a afirmat Hommen intr-un articol publicat in cotidianul De Volkskrant, citat de Financial Times. 

"Luam foarte in serios responsabilitatile noastre catre clienti si societate", a scris Hommen.

ING a primit zece miliarde de euro de la statul olandez in timpul crizei financiare din 2008, iar din aceasta suma a restituit pana in prezent cinci miliarde de euro.

Anuntul ING privind bonusurile, inclusiv o prima de 1,25 milioane de euro pentru Hommen, a fost facut public saptamana trecuta, in timp ce parlamentul discuta un raport privind cauzele crizei financiare.

Anuntul ING a atras critici dure din partea unor parlamentari, care au propus masuri de taxare sau blocare a bonusurilor, urmand ca acestea sa fie luate in discutie marti.

#ing, #bonusuri, #gupul ing, #bonusuri bancare , #stiri ING