Scaderea ratei somajului nu este relevanta - ING

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 13:35
1659 citiri
Scaderea ratei somajului nu este relevanta - ING

Reducerea ratei somajului pentru luna mai la 5% nu este un indicator reprezentativ, apreciaza reprezentantii ING Bank, care argumenteaza prin faptul ca persoanele fara loc de munca nu s-au mai inregistrat drept someri pentru ca nu mai pot beneficia de ajutorul de la stat.

Premierul Boc a declarat joi ca rata somajului a scazut la 5% in luna mai, de la valoarea de 5,4% in aprilie.

"Asa cum am subliniat deja, nu credem ca acest indicator este reprezentativ pentru conditiile pietei fortei de munca si pentru starea generala a economiei, iar tendinta descrescatoare este de fapt rezultatul faptului ca persoanele fara un loc de munca nu s-au mai inregistrat drept someri dupa ce nu mai pot beneficia de ajutorul de la stat", se arata intr-un raport al ING Bank.

Totodata, reprezentantii ING Bank sustin ca iau in calcul un impact de aproximativ cinci puncte procentuale asupra ratei inflatiei pentru finalul acestui an, in urma eliminarii subventiilor pentru caldura.

Astfel, analistii bancii estimeaza o inflatie de 6,1% pentru finalul lui 2011.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, la 5,1%.

"Prognoza de 5,1% pentru sfarsitul acestui an nu cuprinde, pentru ca nu s-a putut face evaluarea, majorarea care ar avea loc in toamna la energia termica", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la inceputul lunii mai.

#ing, #scadere rata somajului, #someri, #angajati, #loc munca , #stiri ING