Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul net ING, 3,22 miliarde euro in 2010

Profitul net ING, 3,22 miliarde euro in 2010

ING, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, prezent si in Romania, a raportat pentru anul trecut un profit net de 3,22 de miliarde de euro, comparativ cu pierderi de 935 de milioane de euro in 2009, inregistrand rezultate pozitive pentru cele doua activitati de baza, banking si asigurari, anunta Mediafax.

Valoarea activelor s-a situat la sfarsitul anului trecut la 1.247 miliarde de euro, cu 7% peste nivelul din 2009, se arata in raportul financiar al ING pentru 2010.

"ING a progresat anul trecut, in conditiile in care grupul s-a pregatit sa creeze companii individuale puternice pentru sectoarele de banking si asigurari.


Desi revenirea economica ramane fragila, iar pietele continua sa fie volatile, operatiunile bancare au revenit puternic, iar asigurarile au facut progrese mari in cadrul programului de imbunatatire a competitivitatii.


Separarea operationala a activitatilor bancare de cele de asigurari s-a incheiat la finele anului trecut", a declarat directorul general al grupului bancar, Jan Hommen.


ING se va concentra in acest an pe pregatirea companiei de asigurari pentru doua oferte publice initiale si pe rascumpararea titlurilor proprii detinute de statul olandez, a adaugat el.


Profitul net din operatiunile bancare a urcat la 4,383 de miliarde de euro, fata de un rezultat negativ de 308 milioane de euro in 2009. Ponderea creditelor neperformante in total a urcat de la 2% in 2009 la 2,2% in 2010.


Pe segmentul asigurari, profitul net a avansat cu 22%, la 1,743 de miliarde de euro.



Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1338 ori
Citeste mai multe despreprofit ing banca miliarde euro