Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul ING pe al doilea trimestru a scazut cu 25%, pe fondul crizei creditelor

Profitul ING pe al doilea trimestru a scazut cu 25%, pe fondul crizei creditelor
Grupul ING a afisat, miercuri, un profit brut de 3 milioane euro pentru afacerile cu asigurari din Romania, aferente primului semestru al acestui an, cu 25% mai putin decat in perioada similara din 2007, in conditiile in care primele brute subscrise au crescut cu numai 4%, la 74 milioane euro. Pentru primul semestru din 2007, grupul ING a raportat prime brute subscrise de 71 milioane euro si un profit brut de 4 milioane euro pentru afacerile cu asigurari din Romania.


Profitul brut obtinut de ING din activitatea de asigurare in Romania a fost de 2 milioane euro in trimestrul al doilea, iar primele brute subscrise s-au ridicat la 37 milioane euro, cifre similare cu cele raportate si in trimestrul II din 2007.In Europa, grupul ING si-a diminuat profitul in cel de-al doilea trimestru, pe fondul cresterii cheltuielilor cu noile afaceri, mai ales cu cele de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) si facultative (pilon III) din Romania.De asemenea, cheltuielile grupului in Europa au sporit cu 25,7% in aceeasi perioada, la 88 milioane euro, la care au contribuit si cheltuielile suplimentare de 3 milioane euro cu operatiunile de pe piata pensiilor din Romania.Valoarea afacerilor noi ale grupului ING pe piata asigurarilor de viata din Europa a urcat cu 61,8%, pana la 89 milioane euro si, contrar celor trei trimestre anterioare, fondul de pensii obligatorii (pilon II) administrat de ING in Romania a contribuit doar marginal dupa incheierea perioadei de aderare a clientilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1215 ori