Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul ING Group a crescut cu 24,3%

Profitul ING Group a crescut cu 24,3%

Grupul financiar ING Group a anuntat, joi, un profit net pentru 2006 de 7,75 miliarde euro, in crestere cu 24,3% fata de anul precedent, care va permite acorarea unui dividend pe actiune cu 12% peste cel din 2005.

In trimestrul al patrulea, profitul net al ING Group a avansat cu 37,4% pana la 2,124 miliarde euro.

Grupul a obtinut, anul trecut, venituri de 43,8 miliarde euro, iar fondurile aflate sub administrare au ajuns, la finalul anului trecut, la 600 miliarde euro.

Profitul net dupa impozitare si interese minoritare a fost de 7,69 miliarde euro in 2006, cu 6,7% mai mare decat cel obtinut in anul anterior, iar castigul pe actiune a urcat cu 12% pana la 1,32 euro.

Segmentul de asigurari de viata a raportat vanzari de 530 de milioane de euro, in crestere cu 23,5% fata de anul anterior, iar divizia de imprumuturi ipotecare, ING Direct, si-a sporit portofoliul de credite cu 5,4 miliarde euro.

Fondurile de pensii administrate de ING in Statele Unite au inregistrat, in 2006, incasari cu 21,7% mai mari decat in 2005.

"In ultimii trei ne-am concentrat mai ales pe dezvoltare afacerilor, pe cresterea veniturilor si pe imbunatatirea desfasurarii afacerilor, pentru a aduce mai multe castiguri actionarilor. Rezultatele noastre pe anul 2006 arata ca strategia noastra continua sa dea roade", a declarat presedintele grupului ING, Michel Tilmant.

"Am obtinut venituri mai mari din toate segmentele de activitate pentru ca am folosit capitalurile din diversele activitati pentru investitii in acele segmente care pot aduce o crestere mai mare. Am mentinut costurile sub control si am investit in oportunitati de dezvoltare, imbunatatind, in acelasi timp, operatiunile pe segmentele mature", a aratat presedintele grupului ING.

El a mai spus ca rezultatele au fost otinute in special ca urmare a cresterii pietelor de actiuni si imobiliare, a imbunatatirii pietei creditului si a unei perioade favorabile asigurarilor, altele decat cele de viata. Mai mult, impozitele in scadere au influentat si ele pozitiv rezultatele bune obtinute. "Cea mai mare parte a activitatilor au aratat performante bune, insa piata asigurarilor de viata din Japonia si Statele Unite necesita o atentie speciala, ceea ce si facem", a adaugat presedintele ING Group.

Tilmant a precizat ca, desi dividendul platit actionarilor pentru castigurile din 2006 a crescut cu 12% fata de anul anterior, grupul va pastra o cota de 4,8 miliarde de euro din profit pentru investitii in dezvoltarea afacerilor.

Grupul si-a propus, pentru 2007, continuarea dezvoltarii pe toate cele sase segmente pe care isi desfasoara activitatea si mentinerea unui nivel inalt al ratei profitului. "Cu venituri la un nivel bun, ING va cauta sa se dezvolte in 2007 pe toate cele sase segmente ale activitatii. Cele trei motoare ale cresterii grupului - asigurarile de viata pe pietele in curs de dezvoltare, fondurile de pensii si ING Direct - vor pastra si in continuare un rol cheie. In plus, vom investi pe piete noi, pentru a crea noile generatii de motoare ale dezvoltarii", a adaugat Tilmant.

ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, are peste 120.000 de angajati in 50 de tari. Grupul ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii.

Grupul ING este prezent pe piata romaneasca prin ING Bank Romania. In afara de segmentul bancar, grupul detine in Romania si divizii de servicii de brokeraj, leasing, factoring, afaceri imobiliare si asigurari de viata. In prezent, ING Bank Romania are, pe langa cele 23 de sucursale bancare pentru companii, si peste 110 unitati pentru persoane fizice. Sucursala romaneasca a grupului ING avea, la sfarsitul anului trecut, active de 7,23 miliarde lei (2,14 miliarde euro) si o cota de piata de 4,2%, fiind pe locul al saptelea in sectorul bancar romanesc.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 777 ori