Profitul brut al ING Asigurari de Viata a scazut cu 47% in S1

Joi, 04 August 2011, ora 16:00
1859 citiri
Profitul brut al ING Asigurari de Viata a scazut cu 47% in S1

ING Asigurari de Viata a obtinut in primul semestru un profit brut de 15,1 milioane lei, in scadere cu 47% fata de aceeasi perioada din 2010, rezultat care "reflecta investitiile realizate", in timp ce subscrierile au scazut cu 1%, la 272,7 milioane lei, a anuntat joi compania.

In primele sase luni din 2010, ING Asigurari de Viata inregistrase un profit brut de 28,4 milioane lei si un volum de prime brute subscrise de 275,6 milioane lei.

"Prima jumatate a anului 2011 se incheie cu semnale imbucuratoare legate de increderea in viitor a populatiei, indicele care masoara acest lucru inregistrand o valoare mai mare cu 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In plus, cercetarile noastre indica un public mai responsabil si mai interesat de planificarea viitorului financiar.

In aceste conditii, ne asteptam ca, pe masura ce situatia economica se va imbunatati, asigurarile de viata sa capete o pondere mai importanta in planurile pentru protectia financiara a familiei si economisirea pentru diverse obiective ca suplimentarea venitului la pensionare sau asigurarea viitorului copiilor", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Potrivit companiei, profitul brut inregistrat in primele sase luni corespunde celui bugetat si reflecta investitiile realizate, in timp ce volumul de prime brute subscrise a fost realizat in contextul unor evolutii economice in care puterea de cumparare a populatiei a scazut. 

"In mai 2011, indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada din 2010 a fost de 94,2%", potrivit ING Asigurari de Viata, care citeaza datele Institutului National de Statistica.

"Preferintele manifestate de clienti in intervalul aprilie-iunie 2011 confirma interesul sporit pentru produse care ofera protectie si randamente garantate, tendinta remarcata inca de la inceputul anului", se arata in comunicat.

In totalul politelor subscrise de ING in trimestrul al doilea din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 65%, in crestere cu 10% fata de trimestrul al doilea din 2010.

Totodata, beneficiile platite de ING Asigurari de Viata pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate in primele sase luni au fost de 29,3 milioane lei, in crestere cu 14,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#profit ing asigurari, #ing, #banca ing, #ing asigurari , #stiri ING