Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prime mai multe si profit mai mic pentru ING Asigurari de Viata in primul trimestru

Prime mai multe si profit mai mic pentru ING Asigurari de Viata in primul trimestru
Valoarea primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata a urcat in primele trei luni ale acestui an la 34 de milioane de euro, de la 30 de milioane de euro in acelasi interval din 2006. Profitul companiei, in schimb, s-a diminuat, a anuntat miercuri grupul olandez ING.

Profitul inainte de impozitare obtinut de ING din activitatea de asigurari din Romania s-a redus la doua milioane de euro, de la trei milioane de euro in perioada ianuarie-martie 2006, potrivit datelor prezentate de ING in raportul financiar trimestrial.

Grupul olandez arata ca Romania este una dintre pietele pe a caror crestere mizeaza in viitor si unde va lansa si administra si fonduri de pensii private. In acest sens, ING a primit marti autorizarea autoritatii de reglementare, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, pentru fondul de pensii facultative (pilonul III) ING Clasic. Comisia a avizat saptamana trecuta materialele publicitare ale fondului de pensii.

De asemenea, Consiliul CSSPP a emis, marti, prima decizie de autorizare de constituire ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat (pilonul II) a companiei ING Fond de Pensii. Obtinerea autorizatiei de constituire a unei societati de pensii nu garanteaza si obtinerea autorizatiei de administrare.

Directorul general al companiei, Bram Boon, a declarat la sfarsitul lunii aprilie ca ING Asigurari de Viata va incepe sa incheie contracte de pensii facultative la mijlocul lunii mai si va fi pregatita sa intre pe piata pensiilor obligatorii administrate privat la 1 august. Compania a aratat ca va lansa inca un fond de pensii facultative (pilonul III).

ING Asigurari de Viata este cea mai mare firma de asigurari de viata din Romania. Grupul olandez opereaza in Romania si in domeniul bancar, prin ING Bank Romania, si in domeniul leasingului, prin ING Lease.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 707 ori