Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata pensiilor private facultative a crescut in martie cu 7,8%

Piata pensiilor private facultative a crescut in martie cu 7,8%

Valoarea activelor nete ale celor 13 fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 7,8% in martie, la 246,1 milioane lei (60 milioane euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), citat de NewsIn.

Numarul total de participanti atrasi de cele 13 fonduri de pensii facultative era de 193.793 la sfarsitul lui martie, in crestere cu 3.466 fata de luna anterioara.

ING Optim este pe primul loc in clasamentul fondurilor de pe pilonul III atat dupa nivelul activului net, cat si dupa numarul de participanti.


Astfel, fondul ING Optim are active nete de 72,05 milioane lei si 50.081 de participanti, fiind urmat de BCR Prudent, cu active de 47,66 milioane lei si 49.909 participanti atrasi.


Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 de ani si sase luni.


Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007.


Executivul a aprobat majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative pana la 400 euro/angajat din 2009, de la 200 euro.


La data raportarii, erau active 13 fonduri de pensii facultative (pilonul III): ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Fond de Pensii Facultative), OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), Raiffeisen Acumulare (SAI Raiffeisen Asset Management), Concordia Moderat (Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA), Eureko Confort (Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), BRD Primo si BRD Medio (administrate de BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private) si Stabil (Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), potrivit arbitrului pensiilor private. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1265 ori
Citeste mai multe desprepiata pensii facultative crestere