Piata pensiilor facultative a sporit in august cu 3,2%

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 14:08
1228 citiri
Piata pensiilor facultative a sporit in august cu 3,2%

Volumul total de active nete administrate de fondurile de pensii facultative (pilon III) a ajuns la 285,46 milioane lei (67 milioane euro) la sfarsitul lui august, in crestere cu 3,2% fata de iulie, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), potrivit NewsIn.

Numarul total de participanti atrasi de cele 13 fonduri de pensii facultative era de 209.704 la sfarsitul lui august, in crestere cu 2.496 fata de luna anterioara.

ING Optim este pe primul loc dupa numarul de clienti, cu 57.982 participanti atrasi. Dupa criteriul activului net, liderul pietei este tot ING Optim, cu active nete de 86,8 milioane lei, urmat de BCR Prudent, care a ajuns la finalul lunii august la un activ net de 53,9 milioane lei.

Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 de ani si sase luni.

Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007.

Executivul a aprobat  facultative pana la 400 euro/angajat din 2009, de la 200 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#piata, #pensii, #facultative, #milioane, #euro , #stiri ING