Piata de asigurari, injectie de 26 mil euro din capital strain

Marti, 13 Iulie 2010, ora 14:03
1021 citiri
Piata de asigurari, injectie de 26 mil euro din capital strain

Infuziile de capital din strainatate in companiile de asigurari care activeaza in Romania au insumat 26,16 milioane euro in aprilie, dublu fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor publicate de Registrul Comertului, relateaza NewsIn.

In aprilie 2009, majorarile de capital pe aceasta piata au fost de 13,3 milioane euro, in trei companii de asigurari - KD Life Asigurari, Certasig si OTP Garancia Asigurari, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

Ca aport la capitalul social, cea mai mare infuzie din luna aprilie a acestui an a fost facuta de actionarii BCR Asigurari Vienna Insurance Group, cu 12,66 milioane euro.

Fata Asigurari si-a majorat capitalul social cu 3,14 milioane euro, iar compania Signal Iduna cu 1,99 milioane euro.

Grupul olandez ING a injectat in aprilie 8,4 milioane euro in ING Business Processing Center Cluj Napoca, acesta fiind un centru regional de servicii pentru tarile din Europa Centrala, deschis in acest an, prin care centralizeaza cateva din functiile departamentelor financiar, IT si de operatiuni.

Companiile de asigurari din Romania au primit in primul trimestru de la actionarii straini injectii de capital de 35,52 milioane euro, de 3,3 ori mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand insumau circa 117 milioane euro.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#piata, #asigurari, #capital , #stiri ING