Piata asigurarilor de viata ar putea scadea cu pana la 10% in 2010

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 17:22
1877 citiri
Piata asigurarilor de viata ar putea scadea cu pana la 10% in 2010

Piata romaneasca de asigurari de viata, la valori calculate in lei, ar putea sa scada cu pana la 10% in acest an, pe fondul scaderii puterii de cumparare a romanilor din cauza cresterii ratei somajului, sustin reprezentantii companiilor de asigurare, informeaza NewsIn.

"Piata romaneasca de asigurari de viata ar putea scadea cu 10% in acest an, avand in vedere rata somajului si disponibilizarile care se anunta", a declarat directorul directiei de asigurari de viata din cadrul Astra Asigurari, Cornelia Scarlatescu, la un seminar organizat de Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor (APPA) si revista Primm.

In ce priveste Astra Asigurari, afacerile companiei ar putea creste cu 60-70% in acest an, a estimat Scarlatescu.

Si directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman, considera ca rata somajului va avea o evolutie negativa asupra pietei asigurarilor de viata.

"Estimez o stagnare a pietei in acest an", a declarat seful ING Asigurari de Viata, care se asteapta ca numarul de polite noi incheiate in acest an sa creasca cu 10% la nivel de piata.

In ce priveste afacerile ING Asigurari de Viata, Coman estimeaza o conservare a afacerilor si a cotei de piata pentru acest an. Presedintele directoratului BCR Asigurari de Viata, Florina Vizinteanu, estimeaza o crestere cu 0,5% a pietei in acest an, pe fondul orientarii afacerilor asiguratorilor catre bancanssurance.

In ce priveste BCR Asigurari de Viata, Vizinteanu vede o crestere a afacerilor, fara a mentiona nivelul acesteia.

"Motoarele de crestere ale comapaniei vor fi in continuare pe bancanssurance si vom miza in continuare pe produsele index-linked si unit-linked", a precizat Vizinteanu. O crestere usoara estimeaza si directorul general al Aegon Asigurari de Viata, Silvia Sarb, care se asteapta la un avans de cel mult 1-2% in acest an.

"Piata romanesca de asigurari de viata ar putea stagna in acest an, iar in cel mai bun caz ar putea fi o crestere de 1-2%", a spus Sarb.

O crestere de pana la 2% a pietei romanesti de asigurari de viata estimeaza si directorul general al Alico Asigurari (fosta AIG Life Romania), Theodor Alexandrescu.

In primele noua luni din 2009, piata romaneasca de asigurari de viata a scazut cu 9,6%, pana la 1,2 miliarde lei.

In acelasi interval, companiile de pe piata romaneasca de asigurari au subscris prime brute de 6,7 miliarde lei, in crestere cu 0,1% fata de aceeasi perioada din 2008.

In 2008, piata asigurarilor de viata a crescut cu 24,11%, pana la 1,8 miliarde lei, reprezentand 20,5% din intreaga piata de asigurari.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurari, # viata, # piata, # scadere , #stiri ING