Negritoiu: Vor fi mai putini bani, atentia trebuie indreptata spre economisire

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 21:49
1639 citiri
Negritoiu: Vor fi mai putini bani, atentia trebuie indreptata spre economisire

Schimbarea paradigmei financiare la nivel global va impune o atentie sporita pentru economisire deoarece resursele vor scadea, iar statele care vor avea deficit de capital vor fi influentate in finantarea bancara si cresterea economica, afirma Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania. 

"Sa nu ne asteptam la aceeasi crestere a creditului in economie si, din aceasta perspectiva, trebuie revizuita si cresterea economica pentru ca vor fi mai putini bani.

De ce vor fi mai putini bani? Dincolo de probemele de zi cu zi, avem o problema fundamentala, care se intampla o data la 30-50 de ani si se schimba paradigma finantarii bancare", a spus Negritoiu la Romania Financial Forum, organizat de MEDIAFAX in parteneriat cu BNR.

In opinia oficialul ING Bank Romania, schimbarea paradigmei financiare impune o atentie mai accentuata asupra economisirii locale, in special in cazul tarilor emergente.

"Mi-ar fi foarte greu acum sa mai tin cursuri la ASE si sa le spun studentilor ca principala preocupare ar trebui sa fie de activele sanatoase, si sa nu ne facem probleme ca finantarea vine automat. Toti am fost scoliti in perspectiva unei piete financiare globale in care banii circulau dintr-o tara in alta fara restricttii si pe principiul rentabilitatii", a adaugat Negritoiu.

El a aratat ca Romania a fost si va fi un importator net de capital care a folosit aceasta paradigma pentru trecerea de la statutul de piata emergenta la nivelul de economie dezvoltata. Schimbarea paradigmei la nivel global va face mult mult mai dificila finantarea si, mai ales, finantarea in euro, in special finantarea bancara, a continuat Negritoiu.

"Pana la urma, problemele cele mai importante pentru banci sunt sursa finantarii. Statele emergente cu deficit de capital, de economisiri in principal, vor fi influentate in finantarea bancara si cresterea economica", a mai spus directorul general al ING Bank Romania. 

#misu negritoiu ing, # paradigma financiara negritoiu, # economisire ing , #stiri ING