Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Negritoiu (ING): Majorarea limitei de garantare a depozitelor ar crea panica

Negritoiu (ING): Majorarea limitei de garantare a depozitelor ar crea panica

Garantarea depozitelor bancare peste limita actuala, de 20.000 euro pentru fiecare persoana ar putea genera panica, iar in conditiile actuale, o astfel de decizie nu se justifica, a declarat directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu. "Eu nu cred ca este nevoie de garantarea tuturor depozitelor bancare . Daca ne uitam in strainatate, bancile centrale oricum intervin cand este nevoie printr-un soi de garantare tacita. O astfel de masura la noi ar genera mai mult panica", a spus Negritoiu.


Directorul ING Bank Romania a adaugat ca atentia trebuie sa se indrepte catre soliditatea sistemului bancar.


Cu toate acestea, Negritoiu considera ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) are resurse suficiente pentru a face fata in cazul in care ar aparea probleme pentru unele banci mici din Romania. El a adaugat ca vede necesara o eventuala scadere a nivelului rezervelor minime obligatorii, care ar reprezenta "un balon de oxigen" ce ar spori lichiditatea din piata.


Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, declara, joi, ca majorarea plafonului de garantare a depozitelor bancare ar fi o masura inutila in conditiile actuale.


"Depozitele populatiei nu sunt puse in pericol, iar, in urma consultarilor cu banca centrala, pana in prezent, nu exista niciun semnal ca pragul maxim de garantare a depozitelor ar trebui sa creasca", spunea Vosganian.


Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a cerut, joi, Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) si Bancii Nationale a Romaniei (BNR) majorarea plafonului de garantare a depozitelor bancare pentru populatie si companii peste nivelul actual de 20.000 euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1516 ori