Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Negritoiu: Ce investitii publice? Pana se ia o decizie, trece criza!

Negritoiu: Ce investitii publice? Pana se ia o decizie, trece criza!

NIci fondurile europene, nici investitiile publice nu ne salveaza economia, pentru ca birocratia intarzie foarte mult orice proiect, crede Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank.

Directorul general al ING Bank considera ca BNR ar putea stimula mai mult creditarea in lei, daca reduce dobanda, dar imprumuturile in euro vor fi preferate de catre clienti, atat timp cat  dinspre Banca Nationala vin mesaje ca leul va fi stabil in raport cu euro. Chiar si daca leul se mai depreciaza, au un cost preferabil, a declarat Negritoiu pentru Ziarul Financiar.

In ceea ce priveste  trecerea la moneda europeana, Misu Negritoiu declara ca: "Ungaria isi permite luxul sa nu se gandeasca la euro, pentru ca are piete in forinti, asa cum Polonia are piete in zloti, dar noi nu avem in lei. Cred ca este fezabil sa facem corectiile cele mai importante in 2010-2012, pentru ca avem nevoie in primul rand de restabilirea echilibrelor de baza din economie, nu de convergenta reala, pe care nu o vom atinge niciodata".


De ce face profit ING?


Despre banca pe care o conduce, Negritoiu afirma ca ING face profit in toiul crizei pentru ca a intrat pe productie reteaua de peste 220 de unitati, care pana anul acesta mai mult consuma bani.


"Nu intrevad nimic care sa ne influenteze rezultatele in jos. Desigur ca avem si noi probleme cu recesiunea, avem credite neperformante, insa ceea ce ne diferentiaza este faptul ca am avut o crestere moderata in ultimii ani, n-am umflat portofoliul de credite intr-o perioada scurta si ca atare nici restrangerea nu este atat de mare.", a mai declarat el pentru ZFTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1129 ori