ING: Supravietuirea Guvernului dupa motiune favorizeaza leul

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 12:44
856 citiri
ING: Supravietuirea Guvernului dupa motiune favorizeaza leul

Supravietuirea Guvernului la motiunea de cenzura dezbatuta in Parlament creeaza o situatie favorabila leului, potrivit unui raport al ING, in care se apreciaza insa ca Executivul ar putea fi inlocuit daca va fi inaintata o noua motiune, precizeaza Mediafax.

"Guvernul supravietuieste votului de neincredere. Aceasta situatie este favorabila monedei locale", se arata intr-un raport al ING.

Institutia financiara preciaza ca nu trebuie asteptate evolutii semnificative ale cursului de schimb, din cauza persistentei incertitudinilor.

"Victoria Guvernului a fost la limita, ceea ce subliniaza fragilitatea coalitiei si ca viitoarele reforme vor fi greu de implementat.

Totodata, Guvernul al putea sa cada daca va fi introdusa o noua motiune. Opozitia are dreptul la o noua motiune de neincredere in actuala sesiune parlametara", se spune in raport.

Economistii ING considera ca sunt sanse mari ca masurile de austeritate propuse de guvern sa fie aprobate de Curtea Constitutionala inainte de intrunirea boardului FMI in care se va discuta acordul cu Romania.

In cazul in care Curtea da unda verde masurilor guvernamentale, Romania ar putea primi in iulie o noua transa din imprumutul FMI.

Motiunea de cenzura introdusa de PSD pentru inlaturarea Guvernului a fost respinsa de Parlament, intrunind 228 de voturi favorabile, fata de 236 necesare.

Cursul de schimb a scazut cu 1,2 - 1,3 bani in prima ora a sedintei interbancare locale de miercuri, la 4,2200 - 4,2210 lei/euro, pe fondul sentimentului pozitiv al jucatorilor ca urmare a respingerii motiunii de cenzura si a cresterilor inregistrate de bursele externe.

#ing, #guvern, #leu, #moneda, #nationala, #motiune , #stiri ING