Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ING se asteapta la redresarea mai rapida a industriei in Romania

ING se asteapta la redresarea mai rapida a industriei in Romania

Analistii ING Bank mizeaza pe redresarea sectorului industrial romanesc, pe fondul unei cereri externe mai mari, care ar putea determina o crestere de doua cifre a productiei industriale inca din luna decembrie, mai devreme decat anticipau economistii grupului in raportul precedent.

"In viitor, revenirea sectorului industrial este posibil sa continue, cu precadere datorita redresarii cererii externe si, desi programele de prime de casare pentru sectorul auto s-au terminat, iar situatia politica ar putea pune o presiune suplimentara pe costurile de finantare, rata anuala de crestere ar putea fi sustinuta de efectul de baza favorabil. Acesta din urma ar putea determina o rata anuala de crestere (a productiei industriale) de doua cifre inca din decembrie 2009, fata de estimarea noastra anterioara, pentru ianuarie 2010", se arata in raportul ING.

Analistii ING sustin ca, in acest context, "performanta la export ar urma sa fie destul de buna in perioada urmatoare".


ING si-a revizuit in urcare datele privind rata de crestere a productiei industrialein 2009 la 4%, de la proiectia anterioara de 1%, amintind ca anticipeaza o contributie pozitiva a acestei ramuri la cresterea economica in ultimul trimestru.


Totodata, ING precizeaza ca, pentru 2010, prognoza ar putea sa fie, de asemenea, revizuita de la nivelul actual de crestere de 4,7%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1337 ori