ING: Rezultatelor alegerilor europarlamentare ar putea intari leul

Luni, 26 Mai 2014, ora 17:00
2255 citiri
ING: Rezultatelor alegerilor europarlamentare ar putea intari leul

Leul ar putea relua recenta tendinta de intarire, in urma rezultatelor alegerilor de la sfarsitul saptamanii, dupa ce a oscilat intr-un interval ingust in jurul a 4,41 lei/euro vineri, sustin economistii ING Bank Romania, intr-un raport.

"O victorie importanta (37% rezultat preliminar, pe baza numaratorii a 93% din voturi) pentru guvernantii socialisti la alegerile pentru Parlamentul European sugereaza ca ne putem astepta la stabilitate politica inaintea alegerilor prezidentiale din noiembrie. Totusi, chiar daca aceasta favorizeaza posibile avansuri ale leului, asemenea miscari vor fi probabil limitate astazi (luni - n.r.) in contextul unei zile linistite, cu pietele din SUA si Marea Britanie in vacanta", se spune in raportul bancii.

De asemenea, economistii ING Bank Romania declara ca se asteapta ca Ministerul Finantelor sa vanda suma planificata de 800 milioane lei la un randament maxim in jurul a 2,60%, usor sub cotatia superioara din piata secundara pentru un instrument similar, rezultat asemanator cu cel de la precedenta licitatie pentru titluri pe termen scurt din urma cu o luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegerilor europarlamentare, #apreciere leu, #stabilitate politica , #stiri ING