Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ING ramane lider, pe segmentul pensiilor obligatorii

ING ramane lider, pe segmentul pensiilor obligatorii

Administratorii de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) au incasat contributii totale de 104,8 milioane lei (25,5 milioane euro), din care 101,7 milioane lei aferente lunii noiembrie, iar 3,05 milioane lei restante, potrivit datelor CNPAS, preluate de NewsIn.

Aceasta este a 21-a luna in care se efectueaza viramente in sistemul pensiilor private obligatorii (pilonul II), primele viramente fiind realizate pe 20 mai 2008.

ING, liderul pietei, a incasat in total in aceasta luna 40,44 milioane lei, Allianz-Tiriac, al doilea jucator, a primit 24,39 milioane lei, in timp ce fondul administrat de Generali a incasat 8,5 milioane lei.

Activele nete administrate de fondurile de pensii private obligatorii au ajuns la sfarsitul anului trecut la 2,38 miliarde lei (564 milioane euro) si 4,56 milioane participanti.

In acest an, nivelul contributiei pe pilonul II de pensii este de 2,5% din salariul brut, in loc de 3%, asa cum prevedea calendarul initial.

Potrivit legii, incepand cu 1 ianuarie a fiecarui an, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contributie la sistemul pensiilor private obligatorii urma sa creasca anual cu cate 0,5%, pana la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 791 ori
Citeste mai multe despreing pensii obligatorii private